Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Seedevil - Post Destruction (FM Records)


Άκου να δεις τι συμβαίνει. Ναι γουστάρω ακραίο ήχο, μου αρέσει πολύ. Αλλά υπάρχουν πάντα και κάποιες εξαιρέσεις. Κάποιες εξαιρέσεις που γουστάρω να ακούω. Δεν έχει “γιατί;”, γιατί απλά γουστάρω. Μια από αυτές τις εξαιρέσεις που έχω, είναι οι Αθηναίοι Seedevil.
Δε τους γνώριζα, μέχρι που είχα την τύχη να τους παρακολουθήσω-ακούσω στο Tunes In Progress 2012, όταν πέρασαν από τη Θεσσαλονίκη (ωραία εμπειρία! Σε περίπτωση που συμβεί ξανά σας προτείνω να παρευρεθείτε άφοβα και με μεγάλες ορέξεις!).
Βέβαια, με τα παιδιά τότε δεν καταφέραμε να τα πούμε από κοντά ούτε καν να συζητήσω μαζί τους για τα μελλοντικά τους σχέδια τα οποία και εμφανίστηκαν πριν από λίγες ημέρες.
Κοίτα τώρα να δεις τι συμβαίνει με τα παιδιά του Πειραιά(βάλε και το γνωστό ομώνυμο κομμάτι (με τη Μελίνα στα φωνητικά) να παίζει από πίσω για να μπούμε στο κλίμα του Πειραιά. Έλα άστο το έβαλα μη το βάλεις τελικά δε πάει με την όλη ατμόσφαιρα).

Οι Seedevil δε μπορώ να σου εξηγήσω τι μουσική παίζουν. Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Άκουγα απόψεις γνωστών (και όχι μόνο)  πως η μουσική τους, κατατάσσεται στο  alternative metal. Μεταξύ μας; Ούτε καν νομίζω πως αυτή η ταμπέλα ταιριάζει με τον ήχο τους ή ακόμα και με την ίδια τη μπάντα. Δεν έχουν κάτι συγκεκριμένο πάνω στον ήχο τους. Καταφέρνουν και συνδυάζουν μελωδίες, με ταχύτητες, ακόμα και τα φωνητικά είναι πότε brutal και πότε μελωδικά. Όσες ιδέες έχουν όμως είναι τόσο ωραία δεμένες και συνδυασμένες που βγάζουν ένα ικανοποιητικό για τον ακροατή αποτέλεσμα.
Το αστείο της υπόθεσης ξέρεις ποιο είναι; Είναι ΠΡΩΤΟ άλμπουμ ρε!!! Ναι, καλά κατάλαβες,  πρώτο άλμπουμ. Και αν από ένα τέτοιο πρώτο άλμπουμ υπάρχει τέτοιο αποτέλεσμα, φαντάζεσαι πως μπορεί να εμφανιστεί το επόμενο;; Αλλά όπως λέει και η γιαγιά μου στο χωριό, ας μη το γρουσουζεύουμε πριν δούμε.
Post Of Destruction το νέο δημιούργημα λοιπόν. Στο οποίο δημιούργημα, εμφανίζονται με νέο μεταγραφικό απόκτημα στο line-up τους. Πιο συγκεκριμένα με την προσθήκη του Ιούλιου Κουτσογεωργίου στο μπάσο (ο Γιώργος Καραστέργιος που βρίσκονταν σε αυτό το πόστο, πλέον είναι στις κιθάρες).
Το κομμάτι που ανοίγει την αυλαία (ένα intro περίπου δύο λεπτών  είναι) ξεκινάει με μια πικρή γεύση και θα καταλάβεις τι εννοώ. Ο τίτλος του είναι 6-5-10. Ναι ημερομηνία είναι. Δε σου λέει κάτι ε; Είσαι σίγουρος ότι δε σου λέει κάτι;;; Δε Νομίζω Τάκη. Τώρα σου λέει τίποτα; Αν όχι να σου πω πως στις 6-5-10, η χώρα μας προσέφυγε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ανάμικτα συναισθήματα πόσο μάλλον όταν ακούγονται και κάποιες φωνές από τον κόσμο που τότε είχε βγει στους δρόμους. Από την άλλη ομολογώ πως για να μπει κάτι τόσο έντονο, πίστευα πως θα περίμενα κάτι εξίσου έντονο μουσικά και από τα υπόλοιπα κομμάτια.
Κάποιο ερέθισμα θα το έχεις αν είσαι ακροατής τους γιατί πολύ απλά στη νέα τους κυκλοφορία υπάρχουν τρία από τα πέντε κομμάτια που βρίσκονταν στο EP τους (Brain Junctions), επαναηχογραφημένα, με τον ήχο τους να ταιριάζει με το υπόλοιπο σύνολο.
Τα υπόλοιπα κομμάτια που ακολουθούν ξεχωρίζουν το καθένα για τα δικά του χαρακτηριστικά (ξέρεις ταχύτητες, φωνητικά, τύμπανα σε συνδυασμό με το μπάσο και άλλα πολλά τέτοια καλούδια).
Θα σταθώ σε δύο κομμάτια. Το ένα γιατί το ξεχώρισα από όλο το άλμπουμ και το άλλο γιατί έχει ένα συγκεκριμένο σημείο το οποίο είναι για σεμινάριο.
Θα ξεκινήσω με το κομμάτι Insomnia”. Φωνητικά συνδυασμένα (πότε brutal, πότε normal),  και ο ρυθμός να ανεβοκατεβαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Που θα κολλήσω εγώ. Περίπου ένα λεπτό και τριάντα δεύτερα πριν το τέλος, ξεκινάει ένα υπέροχο μουσικά σημείο, στο οποίο απολαμβάνεις όλα τα όργανα (και τα φωνητικά) με τη σειρά. Φοβερό!
Και για το τέλος άφησα και το τελευταίο κομμάτι του άλμπουμ με τίτλο “K-1” το οποίο είναι ορχηστρικό. Ξέρεις τι, δεν μπορώ να το σχολιάσω. Δεν μπορώ καν να πω λόγια γι’αυτό το κομμάτι. Όχι γιατί θα πω μεγάλα λόγια, αλλά γιατί είναι ωραίο και είναι αυτό το ευχάριστα ωραία που προτιμάς να το βάλεις σε κάποιον να το ακούσει, παρά να του πεις “ααα είναι ωραία τα σημεία εκεί ή εκεί ή εκεί”.
Ψάξ’τε-βρείτε-ακούστε το άλμπουμ (άλλωστε η μπάντα το έχει ανεβάσει ολόκληρο στον προσωπικό της λογαριασμό στο youtube) και δε θα χάσετε από το αποτέλεσμα!

                                                                                                                      ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 90/100

Χρήστος C. Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Leave your comment here...