Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Inquisition - Obscure Verses For The Multiverse (Season Of Mist)


Κολομβία. Όταν σκέφτομαι αυτή τη χώρα στο μυαλό μου έρχονται οι εξής λέξεις στο κεφάλι: Καφές, μπανάνες, ζάχαρη, φοινικέλαιο, βυζιά, κώλοι, κοφτά μαγιό, ναρκωτικά και βυζιά πάλι. Για  την ακρίβεια η τέταρτη, πέμπτη και έκτη λέξη μου έρχονται πρώτες-πρώτες στο μυαλό απλά είπα να φανώ λίγο κύριος και να μη τις “πετάξω” πρώτες. Πριν όμως μου έρθουν πρώτες αυτές στο μυαλό, μου έρχεται μια λέξη: Inquisition.
Τι γαμάτο δίδυμο παίζει να είναι αυτοί οι τύποι ρε πούστη μου. Από το 1996 μέχρι και τώρα τώρα που το σκέφτομαι, δεν έχουν κυκλοφορήσει (για εμένα προσωπικά) καμιά μαλακία.
Ότι κυκλοφόρησαν με άφησε ικανοποιημένο και με το παραπάνω και ακριβώς τα ίδια μπορώ να πω και για την τελευταία τους κυκλοφορία που ονομάζεται “Obscure Verses For The Multive”.
Πριν ξεκινήσω να σου λέω για το άλμπουμ αυτό, να σου πω πρώτα πως το εξώφυλλο είναι κάτι παραπάνω από επικό. Πράγμα το οποίο ταυτόχρονα κινεί και την περιέργεια (για κάποιον που δεν είναι γνώστης τους συγκροτήματος) πως πρόκειται να ακούσει κάτι όχι τόσο “φιλικό” με τα αυτιά του.
Στα δικά μας τώρα. Όλα τα στοιχεία που περιλούζουν τους Inquisition βρίσκονται εδώ. Τα γνωστά γρήγορα riff και τα ασταμάτητα blast beats υπό την συμμετοχή (μετρημένων) “μελωδικών” σόλο. Όλα αυτά, μαζί με τα abbath φωνητικά, καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
 Ήδη από το πρώτο κομμάτι “Force Of The Floating Tomb” καταλαβαίνεις πως δεν αστειεύονται οι τύποι. Κατευθείαν σου πετάνε στα μούτρα τούβλο για να καταφέρεις να ξυπνήσεις με την πρώτη.
Τι να πω ρε γαμώτο μ’αυτά τα άτομα τα έχω χάσει λίγο. Και δε το λέω με τη αρνητική έννοια. Η μουσική τους είναι τόσο επική είτε κυμαίνεται σε αργούς είτε σε γρήγορους ρυθμούς, καταφέρνει και δημιουργεί μια ατμόσφαιρα εξαιρετική.
Για να σου δώσω παράδειγμα με σκοπό να σε βάλω στο κλίμα, θα σου πω δύο κομμάτια τα οποία είναι τέρμα διαφορετικά το ένα με το άλλο στον ρυθμό. Το ένα είναι το Inversion Of Ethereal White Stars”, και το άλλο είναι το Infinite Interstellar Genocide”.
Στο πρώτο βαδίζουμε λίγο πιο αργά σε σύγκριση με  το δεύτερο, αλλά αυτό δε μπορώ να καταλάβω πως το κάνουν να τα γουστάρω και τα δύο εξίσου αν και να σου πω την αλήθεια, δώσε βάση στην κιθάρα στο “Inversion Of Ethereal White Stars” θα πάθεις πλάκα.
Δε θα σου πω κανα κομμάτι που να ξεχώρισα (γιατί δε ξεχώρισα κάποιο). Για τους Inquisition μιλάμε, είναι σα να θέλεις να σου ξεχωρίσω ποιο χρώμα string γουστάρω στη γυναίκα. Όλα string είναι και “κάνουν” τη δουλειά τους όπως πρέπει, αλλά από τώρα το μπεζ κόβεται (και “μπεζ” κομμάτια μη περιμένεις στο άλμπουμ).


                                                                                                          ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 95/100



Χρήστος C. Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Leave your comment here...