Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Omega - The Hell Patrol (Evil Spell Records)



Τρία χρόνια μετά, οι Omega εμφανίστηκαν. Η τότε δύναμη της Θεσσαλονίκης, και το λέω αυτό γιατί πλέον η έδρα τους έγινε το Kolbotn της παγωμένης Νορβηγίας, κυκλοφορεί τη δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά της. 
Μετά το πωρωτικό και συνάμα γαμιστερό  “Second Coming, Second Crucifixion”  (όσοι δε το έχετε ακούσει, ακούστε το για να δείτε τι  υλικό είχε ετοιμάσει τότε ο Hades από τα 15 του…), και μετά το επικό split που κυκλοφόρησαν με τους Αθηναίους Ravencult, ακόμα και εγώ το πίστευα πως ήταν η ώρα, να εμφανιστεί νέο υλικό.
Δε θα σου το κρύψω, είναι μπάντα που τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση. Μου αρέσει ο ήχος που δημιουργούν, και γενικά είναι μπάντα που σε κάνει και να μη θες να γουστάρεις τη μουσική τους , να τη γουστάρεις. Συν ότι είναι πολύ εντάξει άτομα, και μιλάω συγκεκριμένα για τον Hades με τον οποίο είχα επικοινωνία (όσο βρίσκονταν Θεσσαλονίκη).
 Σε σύγκριση με το πρώτο άλμπουμ, οι Omega πλέον, πλέουν λίγο περισσότερο σε πιο rock n roll καταστάσεις. 
Για την ακρίβεια είναι κάτι σε black metal πρώτου κύματος συνδυασμένο με thrash-speed-rocknroll στοιχεία, συμπληρωμένα  δαιμονισμένα φωνητικά πρώτου κύματος black metal πάλι.
Η ατμόσφαιρα του άλμπουμ είναι old school. Παραγωγή που θυμίζει εποχή ‘80-’90, βρωμιά στα ηχεία και τρελή όρεξη για κοπάνημα.
Δείγμα από το άλμπουμ αυτό πήραμε πριν από μερικούς μήνες όταν κυκλοφόρησαν σε site του διαδικτύου δύο κομμάτια όπως τα ονόμαζαν (The Hell Patrol taster), και φυσικά μετά από  λίγο καιρό πριν την κυκλοφορίας του “The Hell Patrol” σε κασέτα. Tότε δημοσιεύτηκε το κομμάτι που ανοίγει το άλμπουμ με τίτλο “Nightriders. Εντάξει, όταν το άκουσα, ήξερα πως θα γίνει χαμός στην κυκλοφορία του άλμπουμ και δεν έπεσα έξω. 

Η όλη ατμόσφαιρα που επικρατεί σε όλη την ακρόαση του άλμπουμ, είναι αυτό που εγώ αποκαλώ “αλήτικο metal”.  Δε σε αφήνουν ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ να ηρεμήσεις. Ο Hades και η παρέα του (να προσθέσω εδώ πως υπάρχει και το νέο μέλος των Omega, ο Genözider) καθώς δεν υπάρχει “ήρεμο” ή “χαλαρό” κομμάτι.
Μέσα στο “Hell Patrol” θα βρεις και  δύο γνώριμα κομμάτια από το πρώτο άλμπουμ. Είναι τα “Out Of Control” και “Evil Rock’N’Roll”. Δεν προστέθηκαν όπως ήταν. Αντιθέτως, ηχογραφήθηκαν ξανά για να ταιριάζουν με την συνολική εικόνα και των άλλων κομματιών (πραγματικά είναι επικά με κάθε σημασία της λέξης!).
Επίσης δώσε βάση στα φωνητικά στο κομμάτι Speed Metal Force. Εντάξει, δε θα σου πω από τώρα τι συμβαίνει εκεί, άλλωστε δε θα έχει και νόημα αν στα πω τώρα όλα. Σου αφήνω να έχεις και κάτι για να ψαχτείς!
Το “The Hell Patrol” αποτελείται από δέκα κομμάτια συνολικής διάρκειας σαράντα δύο λεπτών και μερικών δευτερολέπτων.  Με πολύ ωραίο εξώφυλλο και ακόμα πολύ πιο ωραίο μουσικό περιεχόμενο!
Δε ξέρω για εσένα αλλά εγώ δε νομίζω να σταματήσω να το ακούω για φέτος. Εξαιρετικό υλικό και ελπίζω στην εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη (και όχι μόνο) για να ακούσουμε το νέο αυτό υλικό live.

Bang your head, break your spine!

Βαθμολογία: 96/100
Χρήστος C. Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Leave your comment here...