Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Satyricon - Satyricon (Roadrunner Records)

To black metal δεν πεθαίνει ρε!”, μου είχαν πει κάποτε. Δεν απάντησα, γιατί σε τέτοιες μαλακίες δεν κάνει να απαντήσεις. Ο λόγος? Γιατί νιώθεις πως το μυαλό σου γίνεται πλαστελίνη και ξεκινάει αλέθει βλακείες.
Και όμως, ακούγοντας το καινούργιο Satyricon  κατάλαβα  πως πεθαίνει (το black metal) και μάλιστα πεθαίνει με τον πιο gay τρόπο!
Λέγε! Ναι σε εσένα μιλάω “άγριε” τύπε. Ναι σε εσένα, με τα μαύρα που περπατάς στο δρόμο και νομίζεις πως τρίζουν όλοι από τον φόβο τους προς την εμφάνισή σου. Σε εσένα που φοράς αρβύλες, έχεις μακρύ μαλλί, φοράς ένα κάρο σιδερικά πάνω σου
(ζωνόσφαιρα, αλυσίδες και ό,τι μαλακία σκαρφιστείς), που μου φοράς ό,τι πιο πιασάρικο υπάρχει σε  “μεταλόμπλουζο” και που η ηλικία σου δε ξεπερνάει τα 20 και αν τα ξεπερνάει τότε το μυαλό σου είναι ακόμα στα 15. Απάντησέ μου σ’αυτό που θα σε ρωτήσω, γουστάρεις να ρίξεις γκομενάκια της γειτονιάς σου και όχι μόνο;;; Γουστάρεις να λες περήφανα πως προχωράς στους δρόμους της πόλης σου και πως όλοι σε κοιτάνε επειδή τους θυμίζεις σατανιστή-αλήτη-κακό τύπο;
Θες να γίνεις το θέμα του σχολείου-γυμνασίου-λυκείου-σχολής σου; Θες όλοι να λένε “ΠΟΣΟ ΨΑΓΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ;;;” ή “MA TI ΤRUE ΜΕΤΑΛΑΣ;;;”; Γουστάρεις να γίνεις ο πιο cool, να τους ξέρεις όλους στη γειτονιά, και να λες περήφανα σε όλους “ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΑΛΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΑΜΩ..ΜΗ ΜΟΥ ΣΠΑΤΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ. BLACK METAL ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ! ANTE ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ”.
Μιλάω για εσένα τόση ώρα ρε κερατά και τρέμουν τα χέρια μου με το πόση βαρβατίλα εκπέμπεις.
Επιθυμείς τα παραπάνω ρε “ψαγμένο” μούτρο;;; ΕΕΕ ΠΕΣ ΠΩΣ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΣΤΗ ΓΚΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΡΙΞΕΙΣ, ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ SATYRICON (με τίτλο Satyricon)!!!ΕΓΩ ΘΑ ΣΤΟ ΒΑΛΩ; Βάλτο και γίνε ο μεγαλύτερος ΜΑΓΚΑΣ που υπάρχει. Όλες θα σε γουστάρουν και αν είσαι και “ξεπερασμένη” ηλικία, που ξέρεις…μπορεί και να βάλεις το ίδιο βράδυ (ελπίζω να πιάνεις το νόημα!).
Και δε σου λέω ότι και ότι πράγματα…και αν βγει και σε μπλούζα ΤΡΑΒΑ ΠΑΡ’ΤΗΝ το εξώφυλλο είναι αρκετά κακό έτσι ώστε να λένε όλοι στη γειτονιά σου (και όχι μόνο) ΠΟΣΟ ΚΑΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΟΥΣ.
Θα σου κάνω και έναν συνδυασμό των rpg παιχνιδιών:
Satyricon (το άλμπουμ) + Satyricon (μπλούζα) + Μαύρο παντελόνι + αρβύλες + αλυσίδες + μαγκιά που στάζει από τα αυτιά + μακρύ μαλλί (το άπλυτο δίνει περισσότερη “κακία” ) = tonight, maybe I will fuck a (NTEMEK) metal girl!
Δε νομίζω να σε χαλάει ε;;; Έτσι και αλλιώς γι’αυτό δε τα ακούς αυτά; Για να λες ότι τα ακούς και για να το παίζεις στις γκόμενες;
Γιατί ξέρω, πως θα παραμιλάς γι’αυτό το άλμπουμ. Γιατί όλους θα τους ζαλίσεις με το “ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΛΜΠΟΥΜ TΩΝ SATYRICON”.
Μετά από αυτή τη μικρή εισαγωγή να πω το εξής. Ναι ρε φίλε! Ναι! Επέστρεψαν! 2008 την υπερτεράστια γαμημένη αηδία The Age Of Nero, έρχεται ο βασιλιάς της βλακείας, ο πρωτάρης του “Frost, ξεμείναμε από χρήματα, δε βγάζουμε καμιά μαλακία μπας και βγάλουμε κάνα ευρώ;”.
Αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του νέου άλμπουμ των Satyricon με τίτλο (όπως ανέφερα και παραπάνω) Satyricon. Συν, της φόρμουλας (Dimmu Borgir  style) που παρατηρώ ότι πιάνει εκεί στη Σκανδιναβία πολύ τα τελευταία χρόνια .
Θέλεις και πιασάρικο κομμάτι για να το παίζεις που και που μελαγχολικός και να κάθεσαι σε απόσταση από τους άλλους και απλά να σε πλησιάζουν γκόμενες;; Θες;;…. ΛΕΓΕ ΡΕ ΘΕΣ;;; ΣΟΥ’ΧΩ! ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΕ ΑΦΗΝΑΝ ΟΙ “ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟΙ” SATYRICON ΕΤΣΙ! ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΙΑ! Phoenix ρε μουνιά!
 Κομμάτι ότι πρέπει για τον Kοκκινόπουλο, αν αποφασίσει να ξαναγυρίσει καμιά “10η εντολή” ή κάνα “Κόκκινο Κύκλο”. Και δεν είναι τυχαίο που το αναφέρω αυτό έτσι. Το όνομα Sivert Høyem σου λέει κάτι;  Αν όχι να σου πω φίλε πως είναι η φωνή πίσω από τα μελαγχολικοτράγουδα των Mandrugada. Ρε δες τι έκαναν οι Satyricon για να σου κάνουν κάτι ο διαφορετικό και να σου δώσουν την ευκαιρία με ένα κομμάτι!
 Βγαίνεις βόλτα, μιλάς με την γκόμενα, της λες πως θα πας σε μαγαζί που παίζει metal μουσική και ταυτόχρονα της παραπονιέσαι στο μήνυμα λέγοντας “Όχι ρε γαμώ την πουτάνα μου, δε παίζουν καθόλου black metal  και ξενερώνω με τόσους ΑΣΧΕΤΟΥΣ μαζεμένους σε ένα μαγαζί!”.
Πας με την παρέα, ακούς “μαλακίες” κομμάτια, πίνεις ένα κάρο μπύρες για να δείξεις ότι μπορείς και αντέχεις. Δεν ασχολείσαι με τα άτομα που ΔΕΝ φοράνε μπλούζα που να έχει στάμπα συγκρότημα (ψαγμένο εννοείται). Αφού τελειώσεις, την παίρνεις τηλέφωνο και χωρίς ντροπή πηγαίνεις και την παίρνεις από το μαγαζί που είναι, (το παίζεις και εκεί άγριος και ξενερωμένος για το τι μουσική παίζει το μαγαζί, και αναρωτιέσαι “Πως την αντέχουν αυτή τη μουσική ρε γαμώ την τρέλα μου; Πωω ξενέρωτοι σκυλάδες-ποζεράδες”).
Την πας σπίτι σου (ή όπου αλλού υπάρχει πιθανότητα να βάλεις), της βάζεις να ακούσει το ολοκαίνουργιο και ΓΑΜΑΤΟ Satyricon, της λες και την κλασσική ατάκα “Πάρε να μαθαίνεις μωρό”.  Kαι αφού το ακούσει μια φορά…ήδη βάζει τα χέρια της στον κώλο σου…μετά από 5 λεπτά την έχεις κάνει δική σου ΡΕ ΜΑΓΚΑ. ΕΙΣΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΜΠΡΑΒΟ! ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ SATYRICON ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΨΑΓΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ!
Τέλος, αυτή είναι η συνταγή. Πλέον ξέρεις. Ξέρεις πως αν έρθουν στιγμές “ξηρασίας”, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!
Κάπως έτσι έδρασαν και οι Satyricon οι οποίοι ΔΕΝ το έκαναν για το χρήμα. Όχι ρε τα παιδιά…
Food for thought: Aν σε σου κάτσει, μη σε ξαφνιάσει, ή δεν ξέρει τι ψαγμένες μορφές “μεταλλικές”  χάνει, ή έχει περίοδο! Μη χαλιέσαι! ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Dimmu Borgir που θα της βάλεις!

                                                                                                     ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: -200/100



Χρήστος C. Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Leave your comment here...