Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Turisas - Turisas2013 (Century Media Records)


Έψαχνα κι εγώ ο δύσμοιρος πού θα βγάλω τα νεύρα της δεύτερης μέρας περιόδου. Εύκολο θύμα και μάλιστα κινείται προς εκτελεστικό απόσπασμα. Βρε τσομπάνηδες, βρε Uruk-Hai, βρε William Wallace (Williams Wallaces ο πληθυντικός?) της κακιάς και σκατόψυχης ώρας, τι κάνετε? Προσπαθείτε να μου σπάσετε τα νεύρα? Ενώ όλα ξεκίνησαν τόσο όμορφα με τους 2 πρώτους δίσκου, 2 χρόνια τώρα, είναι λες και προσπαθείτε να πετάξετε έξω τους GnR από τη λίστα μου με τα τοπ 5 most hated bands!
Οι αγαπητοί (πλέον δεν) Turisas κυκλοφόρησαν νέα δουλειά, με τον πολυμήχανο τίτλο Turisas2013” (σ.σ.: φήμες τους θέλουν να το συζητάνε τουλάχιστον 3 εβδομάδες προσπαθώντας να αποφασίσουν αν θα πρέπει να βάλουν όλη την ημερομηνία και αν θα είναι καλύτερα να μπει πριν το όνομα).
Επίσης αποφάσισαν να γράψουν 9 τραγούδια χειρότερα από τα προηγούμενα, προσπαθώντας να δείξουν πώς ακόμα το’χουν και δεν έχουν χάσει την ταυτότητά τους.
Αγαπητοί Turisas, δε χάσατε απλά την ταυτότητά σας. Χάσατε την ταυτοπροσωπία και τη ληξιαρχική πράξη γέννησης, καθώς επίσης την παρθενιά σας και το λεωφορείο για το αεροδρόμιο (για να πάτε στο διάολο). Και το αστείο είναι πώς η Century Media Records όχι απλά το κυκλοφορεί, δε σας διώχνει κιόλας. Άμα ήθελα να ακούσω γύφτικα, θα καθόμουν Σιδηρόκαστρο και θα ήμουν κάθε μέρα στα γύρω χωριά, οπότε το Run Bhang-Eater, Run, πού είναι μια κακή παραπομπή στο τρομερό “In The Court Of Jarisleif”, είναι τουλάχιστον αχρείαστο. Το ότι πετάτε κάπου-κάπου κάτι περίεργα παραδοσιακά, το ότι ονομάσατε κομμάτι Greek Fire (με πολιτικό μήνυμα παρακαλώ!) και το ότι πιάσατε τη συνταγή των Korpiklaani στο No Good Story Ever Starts With Drinking Tea, δε θα σας ανεβάσει στα μάτια μου. Φάνηκε ήδη από τον προηγούμενο δίσκο πώς κάτι δεν πήγαινε καλά, τώρα απλά το επιβεβαιώσατε. Και είναι κρίμα γιατί οι οιωνοί ήταν καλοί, οι πρώτες δουλειές ήταν φανταστικές, και σας αγάπησε πολύς κόσμος.
Δεν έχει νόημα ούτε να μιλήσουμε για κάτι παραπάνω, η απογοήτευσή μου είναι τεράστια και μάλιστα εμφανής. Δε γίνεται με 2 καλά και “παραδοσιακά Turisas” τραγούδια, από τα 9, να βγάζεις δίσκο και να περιμένεις θετική ανταπόκριση.
Food for thought:
Who will be there when the skies turn grey?
- Turisas! You can count on us.
Who's gonna push you through heavy days?
- Turisas! Rugged and robust.
Ρε, τα πιστεύετε και τα λέτε? Επιτρέπεται να κάνω μια υπόθεση…μήπως είναι κίνηση βιαστική για λόγους πχ. διακοπή συμβολαίου…? Λέω εγώ τώρα..

Βαθμολογία: δεν έχει! Προτιμώ να ακούσω Πολυξένη
πού έχει και κωλάρα!


Ανδρέας “Blindmaggot” Κουντουράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Leave your comment here...