Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Hell Poemer - Arcane Mysteris Of Dead Ancestors (Tenebrd Music)


Οι Hell Poemer, έχουν την έδρα τους στη Δυτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Ιωάννινα.
Η ενεργός τους δράση, στον black metal ήχο, ξεκίνησε το 2005. Ομολογώ πως δεν είχα ασχοληθεί τόσο πολύ μαζί τους. Ήξερα για την ύπαρξη της μπάντας, αλλά δυστυχώς πέρα του demo Worshipers Of The Apocryphal Ages, για το οποίο σχημάτισα και μια πολύ καλή γνώμη, δεν  είχα ακούσει κάτι παραπάνω.
Έτυχε να τους δω για πρώτη φορά ζωντανά, στη συναυλία που πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη λίγο καιρό πριν, όταν εμφανίστηκαν μαζί με τους The Psalm, Twilight και Varathron.

Και εκεί, μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Ήταν αυτοί άνοιξαν την αυλαία, και  ετοίμασαν κατάλληλα τον κόσμο (και εμένα) με την ατμόσφαιρα που κατάφεραν να δημιουργήσουν.
Μετά από δύο demos, ένα split μέσα στο πέρασμα έξι χρόνων, θεωρώ κι εγώ πώς ήταν η ώρα να εμφανιστεί και η πρώτη επίσημη δουλειά. Η οποία και ήρθε δύο χρόνια μετά. Ο τίτλος της;  Arcane Mysteries Of Dead Ancestors.
Αναφερόμενοι σε (σκοτεινά) στοιχεία της αρχαίας Ελλάδος και με τους στίχους να ποικίλουν (πότε Ελληνικοί και πότε Αγγλικοί). Το εξώφυλλο άλλωστε “προδίδει” κατά κάποιον τρόπο τι πρόκειται να ακούσεις. Δε θα τον έλεγα ατμοσφαιρικό τον ήχο που δημιουργούν (όπως είχε αναφερθεί σε συζήτηση που είχα μετά της συναυλία τους στη Θεσσαλονίκη) περισσότερο μυστικιστικό θα τον αποκαλούσα αφού εμένα προσωπικά κάτι τέτοιο μου βγάζουν.
Οχτώ ακούραστα για τον ακροατή κομμάτια συνολικής διάρκειας σαράντα δύο λεπτών, θα σε καθηλώσουν μέχρι και το τελευταίο δεύτερο. Το ακόμη πιο ωραίο είναι πως ποικίλουν σε ρυθμό, αφού κάποια είναι εξαιρετικά γρήγορα, και άλλα  πιο mid.
Αν μου ζητούσες να σου πω ποιο κομμάτι ξεχώρισα μέσα σε όλα, θα σου έλεγα το εξής:
When Ichor Calls For War. Γρήγορο και δυναμικό με τα φωνητικά να σκορπάνε φωτιές παντού.
Κάπου στα μισά όλα σωπαίνουν, και ο ήχος από μελωδίες εμφανίζεται, για να ακουστούν αρχαιοελληνικοί στίχοι. Και ξανά το χάος, μέχρις ότου πάλι να πάρουν τη θέση τους οι μελωδίες με σκοπό να κλείσουν το κομμάτι.
Να σου πω την αλήθεια δε γνωρίζω τι έκαναν. Δε γνωρίζω πως λειτούργησαν όλοι μαζί και κατάφεραν να βγάλουν αυτό το αποτέλεσμα. Δε θέλω να μάθω το πως. Αυτό όμως που μπορώ να πω χωρίς σκέψη, είναι να το ξανακάνουν στην επόμενη κυκλοφορία τους.
Το άλμπουμ, είναι πραγματικά μια πολύ δυνατή δουλειά που έρχεται να δώσει γροθιά μέσα στα μούτρα σε μπάντες που το παίζουν δήθεν και ιστορίες.
Δε γνωρίζω πόσοι το έχουν ακούσει, δε γνωρίζω πόσοι ξέρουν για την κυκλοφορία ή ακόμη και για την ύπαρξη της μπάντας. Ομολογουμένως δε με νοιάζει κιόλας. Αυτό που ξέρω είναι πως δεν μιλάμε για μια αξιόλογη κυκλοφορία, αλλά για μια πολύ δυνατή κυκλοφορία. Ελπίζω πως και οι επόμενες κυκλοφορίες που θα ακολουθήσουν να εξίσου δυνατές όπως και η συγκεκριμένη.

Υ.Γ.: Η κυκλοφορία αυτή δεν είναι της φετινής χρονιάς, αλλά του 2013. Από λάθος μου έφτασε τόσο αργά στα χέρια μου, και το θεωρώ άδικο να μην αναφερθεί.

Υ.Γ. 2: Στο κομμάτι Triumphant Battle Ιn Hyperion's Winter κάνει εμφάνιση στα φωνητικά και ο ΣτέφανοςNecroabyssious” (Varathron).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 90/100

Χρήστος C. Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Leave your comment here...