Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Firewind - Apotheosis - Live 2012 (Century Media Records)

Firewind, η μπάντα πού μπορεί να σηκώσει άπειρες συζητήσεις επί πολλών θεμάτων. και συνήθως άκυρων. Αν ο Gus αξίζει να παίζει στον Ozzy, για το τι άτομο είναι ο Κατσιώνης και τα μπλουζάκια του, προτιμήσεις στους τραγουδιστές, στις παραγωγές, στους drummers, στην πολιτική και στα ψυγεία…κοινώς άκυρα τα πιο πολλά!

Ως παλιός φαν της μπάντας (σ.σ.: κάπου στο Premonition άρχισε να μη μου ταιριάζει ο ήχος τους στα προσωπικά μου γούστα), όφειλα να μελετήσω το live αυτό και να το μελετήσω καθαρά σα live album, χωρίς να δω εικόνα, γιατί truth be told το DVD για το Premonition live με χάλασε κάπως…το άκουσα και το ξανάκουσα και ξανά και ξανά (είχα πολύ ελεύθερο χρόνο κοινώς). Το αποτέλεσμα? Θετικότατο!
Μπορεί να μην ήμουν ποτέ μεγάλος οπαδός του Apollo, αλλά τον ακούω να το ζει, να θέλει να το μοιραστεί με τον κόσμο το κάθε τραγούδι, τον κάθε στίχο, την κάθε φωνή! Έδειξε μάλλον, πώς ήξερε, πώς αυτή θα ήταν και η τελευταία δουλειά του με τους Firewind και μάλλον απήλαυσε την κάθε του στιγμή! Ιδιαίτερα μου τράβηξε το ενδιαφέρον ο πιτσιρικάς Nunez, ο οποίος ακούγεται να βαράει με ιδιαίτερο πάθος και μανία τα drums, καλό σχολείο οι Nightrage λοιπόν γι’αυτόν. Για τους άλλους 3, τον ιδρυτή Gus G. και το σκελετό της μπάντας-συνοδοιπόρους του εδώ και 10 χρόνια, σε αυτό το μουσικό όνειρο- Petro Christo και Bob Katsionis, δε χρειάζονται σχόλια νομίζω. Το αποτέλεσμα είναι ένα βήμα πάνω από αυτό πού ακούμε στον κάθε δίσκο και έτσι, περίπου, καταλαβαίνεις γιατί αυτή η μπάντα έχει φτάσει εκεί πού είναι.
Συνολικά έχουμε 19 tracks, εκ των οποίων, τα 10 από τις τελευταίες 2 κυκλοφορίες…ε…κάπου στο μοίρασμα με χαλάσατε…βάλατε και 2 solo, και τι έμεινε? Αριθμητική, δημοτικό, 19-(10+2)=7!!! Αστέρι είμαι πανάθεμά με! 7 τραγούδια για 4 ακόμα δίσκους, ε νομίζω είναι λίγα. Και ίσως να είναι το μεγαλύτερο αρνητικό του live αυτού. Ναι μεν χρειάζεται να προωθήσεις την καινούρια σου δουλειά…αλλά 5 αυτό και 5 ακριβώς το προηγούμενο νομίζω είναι πολλά. Αδικείς κάπως τα κομμάτια με τα οποία πολλοί σε αγάπησαν. Αλλά θα μου πεις από την άλλη, ποτέ δε μπορείς να καλύψεις κανενός τις απαιτήσεις και τα γούστα, οπότε…δε γαμιέται…κάνε ό,τι νομίζεις!
Η μίξη και παραγωγή του live είναι ικανοποιητικότατη, χωρίς να σε κουράζει και να έχει και την απαραίτητη “βρωμιά” στον ήχο. Ίσως μόνο, να ήθελα να ακούσω πιο πάνω το μπάσο καθώς είναι ελαφρώς θαμμένο. Κατά τα άλλα πολύ ευχάριστη δουλειά, η οποία ακούστηκε πολύ στις διακοπές μου από εμού του ιδίου και της γειτονιάς.
Food for thought: Πόσα χρόνια πρέπει να φωνάζω πώς η μοναδική φωνή για τους Firewind είναι ο θεούλης Mats Leven? Ήδη φάγαμε την πώρωση όταν τον τσιμπήσατε στην περιοδεία το 2011…για ψαχτείτε λίγο ακόμα!


Βαθμολογία: 85/100



Ανδρέας “Blindmaggot” Κουντουράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Leave your comment here...