Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

2014's Top 20 by Metal In Warning's two-headed team


Κοίτα να δεις πού το Metal In Warning θα κάνει και δεύτερη πρωτοχρονιά. Μπράβο ρε θηρίο (hi-5 Ανδρέα….μπαντάρα ε?). Θα πιω κι ένα ποτηράκι…μονόλιτρο…για πάρτη σου. Έτσι λοιπόν έφτασε η ευχάριστη εκείνη στιγμή πού θα αποχαιρετήσουμε ακόμα μια χρονιά, το 2014 αυτή τη φορά. Εννοείται με κατάρες και βρισιές, χτυπώντας το κεφάλι στον τοίχο, και ουρλιάζοντας, δίνοντάς της τον τίτλο “η χειρότερη χρονιά”, φωνάζοντας “να φύγει και να μην ξανάρθει”  και άλλα πολλά και ωραία…ό,τι είπαμε και για τις άλλες δηλαδή. Φυσικά και δεν ήταν, μιας και ο καθένας άμα ψάξει ΣΟΒΑΡΑ θα βρει χειρότερες. Απλά βολεύει τον άνθρωπο το κλαψομούνιασμα, αλλά anyway, αυτό είναι άλλη υπόθεση. Μουσικά πάντως δεν ήταν η χειρότερη…
Κι αυτό είναι ένα από τα ωραία του παρόντος, πώς δε μπορούμε ακόμα να κρίνουμε μουσικά τις χρονιές, αλλά θα πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια και να δούμε τι από όλα αυτά, μας έμεινε στο μυαλό. Υποψιάζομαι βέβαια, 2-3 κομμάτια από 5-10 δίσκους….Time will tell όμως,  πού λένε και οι μεγάλοι Fifth Angel.
Για μένα προσωπικά, λόγω φόρτου εργασίας και περίεργου προγράμματος, καθώς απέκτησα και άλλα ενδιαφέροντα, ο χρόνος πού σπατάλησα πάνω στη μουσική δεν ήταν ο ίδιος με τον περσινό, και εννοείται δεν είναι ο ίδιος με εκείνον στα 20 μου, αλλά έτσι είναι, πουτάνα και άδικη ζωή…είπαμε οι άλλοι μόνο να μεγαλώνουν!
Ωστόσο πάντα θυσιάζοντας κάτι άλλο από την καθημερινότητά μου, χαιρόμουν την κάθε μου μουσική ανακάλυψη, η οποία πολλές φορές (κάτι πού απολαμβάνω απίστευτα) δεν είχε την ταμπέλα metal…μιας και όπως μεγαλώνουμε (αργά-αργά εεεε…), εξελίσσονται και πληθαίνουν τα μουσικά μας γούστα. Παρόλα αυτά, ήταν κάτι πού με γέμιζε και με ικανοποιούσε. Κάτι πού θα δείτε και παρακάτω στην προσωπική μου επιλογή, με τις 20 καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς πού μας άφησε.
Και στην τελική τι είναι η μουσική και ποιος ο λόγος ύπαρξής της? Να μας γεμίζει με συναισθήματα, σκέψεις και όνειρα, ή τουλάχιστον αυτό είναι το δικό μου point of view. Να μου δίνει όλα αυτά πού δε μου δίνει η καθημερινότητά μου, λόγω πίεσης, δουλειάς, άγχους, δουλειάς, στενοχώριας, δουλειάς.
Όλα λοιπόν,  τα παραπάνω τα περνάω, παρέα με τον Χρήστο, καθώς και με φίλους και γνωστούς (αλλά ακόμα και άκυρα άτομα) συζητώντας σε κάθε ευκαιρία για κάποια νέα κυκλοφορία προσπαθώντας να δώσω μια πιο ευχάριστη νότα στην καθημερινότητά μου…αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης του Metal In Warning, αυτός είναι και ο λόγος πού θα παραμείνει το αγαπημένο χόμπι, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο περιμένω το τέλος του 2015 και να με/μας βρει πάλι εδώ.

Food for thought: Πολλά είπα/έγραψα, τι μένει? Να κάνω μια ευχή…Ας λύσει ο κόσμος τα πραγματικά προβλήματά του, αυτά πού τον καταστρέφουν σαν άνθρωπο, και μετά ας ασχοληθεί με το πώς θα καλυτερέψει τη ζωή του. Η πολιτική, η θρησκεία, το ποδόσφαιρο…σίγουρα δεν ενώνουν κόσμο…το μπαλάκι πάει κυρίως στην Ελλάδα. Καλή χρονιά και καλά μυαλά!
Προσωπική ευχή για το 2015, ο κύριος Γεωργιάδης να μάθει να κάνει δεξιά στοίχιση στο Word!

Υ.Γ.1: Ξέρω πώς όσοι τύχει και διαβάσουν τις επιλογές μου, θα σχολιάσουν αρνητικά το γεγονός πώς έχω μέσα στη λίστα Linkin Park και The Pretty Reckless, αλλά μου είναι παγερά αδιάφορο. Μου άρεσαν, ήταν δισκάρες, και το feeling πού απορρέει ακούγοντάς τον κάθε δίσκο, είναι πολύ πιο metal, από πολλά so called metal ατσάλια

Υ.Γ.2: Μπορεί οι Nuclear Blast Records και AFM Records να πρωτοστάτησαν με 3 κυκλοφορίες η κάθε μία, μπορεί η ελληνική Steel Gallery Records να έκανε διπλή εμφάνιση, ωστόσο για μένα ξεχωρίζει η κυκλοφορία των Αυστραλών, Voyager, η οποία δεν έχει “εταιρεία”, καθώς επίσης και των Σουηδών, A.C.T. οι οποίοι κυκλοφορούν επίσης μόνοι τους, από τη δική τους Actworld.

Υ.Γ.3: Riot, Riot V, δε με νοιάζει. Δεν ξέρω αν θα είναι ο δίσκος με τον οποίο θα αποχαιρετήσουν, ή αν θα είναι ο δίσκος με τον οποίο σηματοδοτούν μια νέα εκκίνηση, ωστόσο απολαμβάνω το γεγονός πώς παρά την απώλεια του Mark, αυτή η μπάντα συνεχίζει να ΜΗΝ βγάζει ΚΑΝ μέτριο δίσκο!


01.  Riot - Unleash The Fire (Steamhammer)
02.  Evergrey - Hymns For The Broken (AFM Records)
03.  Tuomas Holopainen - The Life And Times Of Scrooge (Nuclear Blast Records)
04.  A.C.T. - Circus Pandemonium (Actworld)
05.  Threshold - For the Journey (Nuclear Blast Records)
06.  Iron Savior - Rise Of The Hero (AFM Records)
07.  Kirk - Masquerade (Mausoleum Records)
08.  Doomocracy - The End Is Written (Steel Gallery Records)
09.  Battleroar - Blood Of Legends (Cruz Del Sur Music)
10.  Hail Spirit Noir - Oi Magoi (Code666 Records)
11.  Grand Magus - Triumph And Power (Nuclear Blast Records)
12.  Mastodon - Once More Round The Sun (Reprise Records)
13.  Linkin Park - The Hunting Party (Warner Bros. Records)
14.  Voyager - V (Independent)
15.  Psycrence - A Frail Deception (Steel Gallery Records)
16.  Solstafir - Otta (Season Of Mist)
17.  The Pretty Reckless - Going To Hell (Razor & Tie)
18.  Monuments - The Amanuensis (Century Media Records)
19.  Animals As Leaders - The Joy Of Motion (Sumerian Records)
20.  Sinbreed - Shadows (AFM Records)



Άλλη μια χρονιά πέρασε, άλλη μια χρονιά έφτασε και το αξιοπερίεργο όλων είναι πως εμείς είμαστε εδώ ακόμη. Εντάξει, η αλήθεια να λέγεται, εγώ πέταξα λίγο αετό. Πολύ χαίρομαι πάντως, που με τον Ανδρέα καταφέραμε να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας αρέσει.
Δεν έχω παράπονο από το ‘14 ,για το είδος που ακούω λίγα άλμπουμ ήταν αυτά που με απογοήτευσαν.
Παραθέτω και εγώ το δικό μου top 20, για το οποίο τονίζω πως ο Ανδρέας δήλωσε με περιέργεια πως το περιμένει αφού δεν ήξερε τι θα περιέχει!
Τέλος, να ευχηθώ σε όλους, η νέα χρονιά να σας βρει με νέους στόχους, νέες βλέψεις, και πάνω από όλα υγεία.


01.   Thy Darkened Shade – Liber Lvcifer I: Khem Sedjet (World Terror Committee)
02.   Hail Spirit Noir – Oi Magoi (Code666 Records)
03.   Empire Of The MoonΠανσέληνος (Acherontas Promotions)
04.   Aenaon – Extance (Code666 Records)
05.   Sólstafir – Ótta (Season Of Mist)
06.   Panopticon – Roads To The North (Bindrune Recordings)
07.   The Great Old Ones – Tekeli-li (Les Acteurs de l’Ombre Productions)
08.   Furia – Nocel (Pagan Records)
09.   Blut Aus Nord – Memoria Vetusta III – Saturan Poetry (Debemur Morti Productions)
10.   Dead Congregation – Promuglation Of The Fall (Martyrdoom Productions)
11.   Tuomas Holopainen – The Life And Times Of Scrooge (Nuclear Blast Records)
12.   Virus Of Koch – Lux Et Veritas (Black Saw Records)
13.   Winterfylleth – The Divination Of Antiquity (Candlelight Records)
14.   Saor – Aura (Northern Silence Productions)
15.   Burial Hordes – Incendium (Hellthrasher Productions)
16.   Black Magic – Wizard’s Spell (High Roller Records)
17.   Kriegsmaschine – Enemy Of Man (No Solace)
18.   Alcest – Shelter (Prophecy Productions)
19.   Ghost Brigade – IV – The One With The Storm (Season Of Mist)
20.   Woods Of Desolation – As The Stars (Northern Silence Productions)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Leave your comment here...