Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Angra - Angels Cry 20th Anniversary Tour (earMUSIC)


Όπου αποχώρηση, είσαι μέσα ρε καμάρι μου γλυκό. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά τα πας και άψογα. Μόνο η δικιά σου μπάντα δε μου αρέσει, αλλά θα μου πεις εκεί φταίνε τα κολλήματά μου. Κι εννοείται δε μπορώ να βγάλω και από το μυαλό μου κάτι επικές κόντρες, το 2004 αν δεν κάνω λάθος, μεταξύ Angra και Rhapsody για παραγωγές και ήχους από ηλεκτρονικά drums…(σ.σ.: Μείνε στο θέμα ηλίθιε!)

Α, ναι…Angra…δυσκολάκι σα θέμα, αλλά έχω διαβάσει αρκετά και ακόμα και τα sos, έλαβαν την πρέπουσα προσοχή. Πέρασαν πλέον 20 χρόνια από το μαγευτικό “Angels Cry”, και δε νομίζω να υπήρχε καλύτερος τρόπος, από το να το τιμήσουν, με μια μεγαλειώδη συναυλία., στο Sao Paulo με τον κύριο Fabio Lione να σώζει, μετά τους Kamelot, και τους Angra. Ο λόγος πού το ανέφερα ως δυσκολάκι, είναι γιατί ενώ είχα πει στην αρχή θα ασχοληθώ με το DVD της εμφάνισης αυτής, τελικά άλλαξα γνώμη και λέω να μιλήσω για το CD. Αλλά θα σας πω ότι χρειάζεται για να σας πείσω για το DVD. Κοινώς δεν ξέρω τι θέλω, οπότε θα μιλήσω και για τα 2!
Υπάρχουν αρχικά, 2 συμμετοχές πού θα ανατριχιάσουν και μια πού θα χαροποιήσει…Tarja Turunen στα  Stand Away (στο οποίο ο Fabio Lione σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό) και Wutheing Heights, ο μεγάλος Uli Jon Roth σε μια εκτέλεση του The Sails Of Charon των Scorpions, ενώ έκτακτη συμμετοχή έλαβε και ο Amilcar Christófaro των Torture Squad, στο Evil Warning.
Και εδώ έρχεται το δίλημμα…στο CD δε θα τα ακούσετε αυτά! Μόνο την προαναφερθείσα ντίβα. Η μπάντα, επίσης, για κάποιο λόγο (όποιος κι αν είναι, δε με βρίσκει σύμφωνο) αποφεύγει την Edu Falaschi περίοδο, καταλήγοντας να παίζει ένα κομμάτι από κάθε δίσκο, ενώ από την Andre Matos περίοδο, έχει επιλέξει να συγκεντρωθεί στα Angels Cry και Rebirth. Κάτι που λυπεί, εμέ τον Fireworks fan, αλλά χαλάλι. Όλα τα κομμάτια, ανεξαιρέτως, έχουν αποδοθεί άψογα από τη μπάντα και τους guests. Την ποιότητα του κάθε μέλους της μπάντας, νομίζω δε χρειάζεται να τη σχολιάσω, αυτή είναι πού στην τελική έχει κάνει τους Angra ένα από τα πιο ευχάριστα εξαγώγιμα προιόντα της χώρας (σ.σ.: τα υπόλοιπα είναι οι κώλοι, ο καφές, οι κώλοι, οι Sepultura, οι κώλοι, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, και οι κωλάρες!) και αυτή η ποιότητα έχει κάνει τους Angra μία από τις πιο αγαπημένες μπάντες του power metal στα 90’s.
2 ώρες απόλαυσης στο DVD, 1 ώρα και 20 λεπτά στο CD, νομίζω είναι ένας καλός τρόπος να αρχίσει η μέρα μας. Για όσους τύχει και ασχοληθούν με το DVD πρέπει να αναφέρω το προφανέστατα μεγάλο stage, τις πανοραμικές λήψεις και τη γενικότερα καλή σκηνοθεσία…πού δε σε κουράζει με τις συνεχείς αλλαγές πλάνων, πού για έναν περίεργο λόγο το έχουν συνδυάσει με το power metal τα τελευταία χρόνια. Για τους υπόλοιπους πού τους αρέσει να δημιουργούν εικόνες στο μυαλό τους, ο καθαρός ήχος, ο οποίος συνδυάζεται όμορφα με τις αντιδράσεις/επευφημίες  του κοινού, είναι σίγουρα κάτι το οποίο θα βοηθήσει. Σίγουρα μέσα στις ευχάριστες live κυκλοφορίες της χρονιάς, πού όπως πάντα θα μας οδηγήσει στα γνωστά προβλήματα…
Food for thought: Γιατί δεν ήρθε ο Matos? Θα δούμε reunion Angra? Με τόσους και τόσους είδαμε…υπάρχει κάτι πού δε μπορεί να κάνει ο Loureiro με την κιθάρα? Ο Confessori πόσο πολύ προσκυνάει τον Neil Peart? Ο Roth πώς βρέθηκε Αυγουστιάτικε εκεί?!?!?! Α…και κάτι ακόμα…Θεωρώ πολύ πιθανό σενάριο, οι μέρες του Kotipelto από τους Stratovarius, να πλησιάζουν στο τέλος…Fabio…ξέρεις…
Food for thought 2: Το σημαντικότερο όλων!!! Πλάνα από τις παραλίες γιατί δεν είδαμε?

Βαθμολογία: 85/100



Ανδρέας “Blindmaggot” Κουντουράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Leave your comment here...