Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Nocturnal Depression - Near To The Stars (Sun & Moon Records)


Η Γαλλική black metal σκηνή είναι από τις αγαπημένες μου και την θεωρώ προσωπικά από τις καλύτερες αυτή τη στιγμή. Τι και αν τα πρώτα μου “βήματα” στον χώρο έγιναν στον Σκανδιναβικό κόσμο (όπως άλλωστε γίνεται με το 99% των ακροατών αυτού του ήχου), αργότερα καταλαβαίνουν όλοι (τουλάχιστον ένα ποσοστό), πως η σκανδιναβία δεν το έχει ΠΛΕΟΝ. Οι λόγοι είναι διάφοροι, και εγώ δεν είμαι εδώ για να στους αναλύσω.
Ας επικεντρωθούμε όμως σ’αυτό που σου πρωτοείπα. Τη Γαλλική σκηνή. Μπάντες-φαντάσματα διαμάντια, άλλες πάλι έχουν την προβολή που επιθυμούν.
Εγώ προσωπικά έχω ξεχωρίσει μερικές και τις παρακολουθώ σε τακτική βάση. Μια από αυτές είναι οι Nocturnal Depression. Καθαρό, αυτοκαταστροφικό black metal.

Οι ίδιοι έχουν κολλήσει την “ταμπέλα” black metal πάνω τους. Εγώ να σου πω την αλήθεια που τους παρακολουθώ από τη στιγμή δημιουργίας τους (2004), θεωρώ πως η ιδανική “ταμπέλα” είναι, suicidal black metal.
Το βιογραφικό τους από τότε δεν είναι και μικρό, περιέχει πάρα πολλά split, demo καθώς και έξι (πλέον) ολοκληρωμένες κυκλοφορίες.
Οι τέσσερις με σημάδεψαν. Περιέχουν κομμάτια απίστευτα, μια που οι συγκεκριμένοι χρησιμοποιούν τον μελωδικό ήχο, πράγμα που σε οδηγεί περισσότερο στην απομόνωση κατά τη διάρκεια της ακρόασης της μουσικής τους.
Για την πέμπτη (που κυκλοφόρησε το 2011) δε θα έλεγα το ίδιο. Και ο λόγος, γιατί είναι επανακυκλοφορία (Suicidal Thoughts MMXI). Πέρα από τη πλάκα, το θεωρώ τέρμα γελοίο να επανακυκλοφορήσεις κάτι, όταν απλά βλέπεις πως οι νέες ιδέες για κάτι καινούργιο εκλείπουν. Απλά μην κυκλοφορείς τίποτα. Το θεωρώ πιο συνετό και ορθό.
Από το 2012 και μετά, όλα άλλαξαν. Η βασική σύνθεση της μπάντας αποτελούνταν από δύο άτομα. Τον Herr Suizid και τον Lord Lokhraed. Ο πρώτος αποχώρησε το 2012. Και αφού βρέθηκαν και άλλα μέλη. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Lord Lokhraed, V.  και Avskrius. Από τότε η μπάντα δε δίνει τόσα σημάδια ζωής πλην δύο split και ενός single. Επίσης, η κυκλοφορία για την οποία σου γράφω, είναι το demo Near To The Stars, το οποίο πρωτοκυκλοφόρησαν το 2004 και όπως δήλωσαν επαναηχογράφησαν. Στην κυκλοφορία του ‘04, υπήρχε και η διασκευή στο I Am The Black Wizards των Emperor η οποία πλέον έχει αντικατασταθεί από το κομμάτι Nocte Aeterna.
Και κάπου εδώ θα σου πω τη φράση που χρησιμοποιεί ένας φίλος (η οποία στην προκειμένη περίπτωση χρειάζεται).
Food For Thought:
Δε γνωρίζω αν είναι η ιδέα μου αλλά παρατηρώ πως μετά την αποχώρηση του Herr Suizid, η μπάντα πάει στις επανακυκλοφορίες. Γενικά όπως ήδη αναφέρει (το συγκρότημα), από το 2013 έχουν ξεκινήσει και ετοιμάζουν τη νέα τους κυκλοφορία με τίτλο Spleen Black Metal, θα είναι ένα εξίσου καλό ύλικό ή η απουσία του Suizid θα είναι εμφανής; Αναμένουμε και περιμένουμε. Προς το παρόν το Near To The Stars δε θα έλεγα πως είναι και άξιο ακρόασης μια που όπως είπα, επανακυκλοφορίες επειδή έχουν τελειώσει οι ιδέες, δεν ακούμε.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:  Με δουλεύετε τώρα ε;



Χρήστος C. Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Leave your comment here...