Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Burzum - The Ways Of Yore (Βyelobog Productions)


Ας τον σταματήσει κάποιος. Εντάξει. Με κούρασε. Δεν αντέχεται άλλο ο τύπος. Και φυσικά μιλάω για τον άνθρωπο πίσω από το όνομα Burzum.Τον άνθρωπο που απαρνήθηκε το (μουσικό) παρελθόν του, που σκότωσε, που έκανε φυλακή, που δραπέτευσε, που ξαναπιάστηκε, που εξέτισε την ποινή του, που αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, που έχει οικογένεια, και που τέτοιες περίπου ημέρες πριν από ένα χρόνο ξαναπιάστηκε ως ύποπτος για τρομοκρατική επίθεση. Οι πολιτικές του απόψεις είναι λίγο πολύ γνωστές σε όλους μας, καθώς και ο ίδιος τις έχει παραδεχτεί-εκφράσει “προς τα έξω”. Δεν είναι άλλος από τον Varg “Count Grishnackh” Vikernes.

Μετά το Dauði Baldrs, έχει γαμηθεί ο Δίας ρε γαμώτο. Πλην του Belus που ομολογώ με κέρδισε όχι σε τραγικό αλλά σε σύγκριση με τα άλλα, ήταν το καλύτερο, από εκεί και πέρα.... μη πω τι  γίνεται.
Απλά, και χωρίς πολλά λόγια:
Φίλε, Varg. Δεν είναι καιρός να κρεμάσεις τις κιθάρες και να αποσυρθείς ή έστω...να δημιουργήσεις μια νέα μπάντα γιατί το όνομα Burzum έχει γίνει τόσο αστείο όσο μια πατάτα μέσα στο φούρνο.
The
Ways Of Yore είναι ο τίτλος του άλμπουμ και κυμαίνεται ΑΚΡΙΒΩΣ στα ίδια (και χειρότερα μη πω) πλαίσια που βρίσκονταν το Sôl austan, Mâni vestan Οι πειραματισμοί στο ηλεκτρονικό ambient συνεχίζονται μέχρι αηδίας, τα ορχηστρικά κομμάτια όσο πάνε και πληθαίνουν, και τα φωνητικά ελαττώνονται (να μου το θυμηθείς που στο τέλος μόνο μουσική θα παίζει).
Πόσες φορές μπορεί να τον δικαιολόγησα αυτόν τον άνθρωπο μέσα μου λέγοντας πως “είσαι σε δύσκολη φάση Varg και μια μαλακία να γράψεις δε πειράζει”, ναι αλλά μαλακία 1, μαλακία 2, μαλακία 3....ΦΤΑΝΕΙ.
Η μουσική δε θα έλεγα ότι είναι άσχημη (εντάξει δεν είναι και τέλεια), έχει πολλά ενδιαφέροντα σημεία, αλλά, όχι κάτω από αυτό το όνομα μπάντας (το οποίο πέθανε εδώ και πολλά χρόνια έτσι όπως το κατέντησε).
Το μοναδικό πράγμα το οποίο του εγκρίνω, είναι το εξώφυλλο. Στις τελευταίες του κυκλοφορίες μόνο αυτό με κέρδισε.
Από τα δυνατά εξώφυλλα και πιο συγκεκριμένα του Sôl austan, Mâni vestan ήταν κάτι το εξωφρενικά καλό! Σε παρέπεμπε σε κάτι τελείως διαφορετικό από που πραγματικά ήταν.
Αλλά για να λέμε και την αλήθεια και το συγκεκριμένο, δε πάει πίσω.
Τέλος να σου αναφέρω τα εξής:
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδίου (του Varg), ανέφερε πως η νέα του δουλειά είναι το πρώτο του βήμα για κάτι καινούργιο. Κάτι διαφορετικό.Το οποίο ταυτόχρονα είναι τόσο παλιό όσο και οι ρίζες της ευρώπης. Μέσα από αυτό το άλμπουμ προσπαθεί να μεταφέρει στον ακροατή τις ημέρες του παρελθόντος το οποίο ακόμη κυλάει στις φλέβες του (του ακροατή).
Επίσης τα κομμάτια Emptiness, To Hel And Back Again είναι επαναηχογραφημένες εκδόσεις του κομματιού Tomhet (Ηvis Lyset Tar Oss) και του Τil Hel og Tilbake igjen (Fallen).



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 35/100

Χρήστος C. Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Leave your comment here...