Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Warcode - Vortex Of Chaos (Self Released)


6 χρόνια είναι πολλά. Νομίζω αυτό με καλύπτει όσο τίποτα. Είναι δύσκολο να κυκλοφορείς ένα demo και μετά από 6 χρόνια να βγάζεις δίσκο…από την πλευρά όμως του ακροατή. Γιατί εμείς περιμένουμε τη “συνέχεια” του demo, την ολοκλήρωση ατών των ιδεών. Περιμένουμε τις συναυλίες, περιμένουμε καταιγισμό από νέα και δηλώσεις του στυλ “Θα είναι ο καλύτερός μας δίσκος”…Αλλά πέραν από την πλευρά του ακροατή, υπάρχει και αυτή του μουσικού. Άλλα μυαλά έχεις όταν ηχογραφείς στα 20 και-κάτι-σου, άλλα στα 30 σου. Έχει επίσης και το θετικό πώς έχουν μεγαλώσει οι επιρροές σου. Οπότε από την πλευρά του μουσικού καλά είναι τα 6 χρόνια.

Αυτός ο ανούσιος μονόλογος, είναι στο μυαλό μου από την πρώτη στιγμή πού μίλησα με τους Warcode μετά από πολύ καιρό. Αν δε θυμάσαι τι εστί Warcode, επιγραμματικά σου λέω Τρίκαλα, death/thrash με πολλά groove-αρίσματα, και ένα ομώνυμο demo το 2008. Από κει κι έπειτα φτάσαμε σε χρόνο dt στο έτος 2014, και ξαφνικά μαθαίνω για τον νέο δίσκο με τίτλο Vortex Of Chaos και οι προαναφερθείσες αλλαγές, αυτές για τις οποίες μίλησα πιο πάνω, από την πλευρά του μουσικού, είναι εμφανέστατες!
Οι Warcode με καινούριο logo, σαφώς πιο ώριμοι και κατασταλαγμένοι, με ογκώδες και καθαρό, heavy ήχο, με πολύ πιο συμπαγείς ιδέες, δείχνουν πώς μπορούν κάνουν το παραπάνω βήμα. Έχοντας αφήσει στην άκρη τον ξερό και βρώμικο ήχο του demo και έχοντας τον ήχο με το μέρος τους, οι Warcode μπορούν να σε συναρπάσουν πολύ εύκολα. Με έναν αμερικάνικο death ήχο, περισσότερο επηρεασμένο από Malevolent Creation, δίπλα από τα βίαια και άναρχα χτυπήματα των Sodom, η μπάντα καταφέρνει να στέκεται κάπου μέσα στον Ατλαντικό, καταφέρνοντας να παρουσιάσει μέσα από τον δικό της ήχο, τις αμερικάνικες και ευρωπαϊκές επιρροές της.
Μοναδικό μου παράπονο, το γεγονός πώς πιάσαμε με το ζόρι τα 40 λεπτά. Κοινώς θα προτιμούσα να είχαμε 2-3 κομμάτια παραπάνω, τι διάολο…6 χρόνια πέρασαν, έπρεπε να βγάζατε ήδη 2πλό δίσκο! Επίσης ίσως και να προτιμούσα μεγαλύτερη προσοχή στον ήχο των drums, αλλά θα μου πεις, death/thrash είναι, πρέπει να έχει λίγη βρωμιά!
Από κει κι έπειτα, δύσκολο το να μην κερδίσουν έναν οπαδό του ήχου, όπως επίσης και να τραβήξουν την προσοχή ενός πού δεν τα πάει καλά με το είδος!
Food for thought: Θέλουμε από τις μπάντες κάθε λίγο και λιγάκι να κυκλοφορούνε δίσκο και να μπορούμε να κράζουμε, ή θέλουμε μόνο τελειότητες και 1 κυκλοφορία σε κάθε δεκαετία?

Βαθμολογία: 80/100


Ανδρέας “Blindmaggot” Κουντουράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Leave your comment here...