Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Iron Savior - Rise Of The Hero (AFM Records)


Οι Γερμανοί ξανάρχονται, ξανάρθαν βασικά και βίασαν, αλλά αυτό αφορά την πολιτική. Αν και τώρα πού έκανα την απόπειρα χρήσης του εγκεφάλου μου, βλέπω πώς βιάζουν και στη μουσική. Η μεγάλη οικογένεια, όπως μου αρέσει να την αποκαλώ, συνεχίζει να κυριαρχεί στο χώρο του heavy/power. Οι Helloween βρήκαν τον τρόπο να κερδίσουν οπαδούς πού κάποια στιγμή έχασαν, κυκλοφορώντας συνεχόμενα καλές δουλειές. Οι Blind Guardian εμφανίζονται ανά Μουντιάλ και σαρώνουν, με εξαίρεση το “A Twist In The Myth” πού απλά δεν….οι Gamma Ray κυκλοφόρησαν δίσκο για τον οποίο μιλήσαμε πριν από καμιά εβδομάδα και τολμώ να πω πώς ίσως να  τα πήγαν καλύτερα από αυτό πού νόμιζα…..

Και μας έμεινε το παιδί όλων των παραπάνω πού δεν είναι άλλοι από τους Iron Savior. Να πω την αλήθεια, όταν κάποτε άκουσα τον ομώνυμο πρώτο δίσκο σταμάτησα να ακούω οτιδήποτε άλλο για πολύ καιρό. Το είχα προσκυνήσει. Δυστυχώς όμως, ήμουν και σε ηλικία πού έψαχνα τα ακούσματά μου και γινόμουν όλο και πιο “κακός”, οπότε κάπου έχασα τη μπάλα με τις ανά 2 χρόνια κυκλοφορίες. Παρακολουθούσα, άκουγα, αλλά δε μελετούσα. Μέχρι πού πριν λίγα χρόνια τους ξανάπιασα, καθώς ήταν μια περίοδος πού είχα απογοητευτεί από όλα τα υπόλοιπα προαναφερθέντα συγκροτήματα. Και φτάνουμε στο έτος 2014, και φτάνει στα χέρια μου το Rise Of The Hero. Και σκέφτομαι, “ρε μαλακΑνδρέα, αυτοί ακόμα δεν έχουν βγάλει κακό δίσκο, σαν τους Riot ένα πράμα, με 20 χρόνια απόσταση όμως. Για να δούμε τώρα τι έκαναν”. Και είχα δίκιο. Το Rise Of The Hero ήρθε για να δείξει πώς αυτή η μπάντα αδίκως δεν είναι μεγάλο όνομα.
Ογκώδες heavy power, με μελωδίες πού χτυπάνε στο μυαλό, riff έτοιμα να ξυρίσουν τον κάθε υποψήφιο γαμπρό, παραγωγάρα και τραγούδια πού εύκολα μου έφεραν στο μυαλό πρώιμους Blind Guardian και Gamma Ray, κοινώς ό,τι χρειάζομαι και συγχρόνως μου έλειπε τόσα χρόνια.12 τραγούδια χωρίς καμία κοιλιά, μόνο ατσαλένιους κοιλιακούς. Στο Rise Of The Hero θα βρείτε epic περάσματα, power μελωδίες, riff παλιάς γερμανικής κοπής κι έναν Piet Sielck να σου μεταδίδει το feeling του κάθε κομματιού, και να νιώθεις πώς έγραψες εσύ ο ίδιος τους στίχους
Ευχάριστη έκπληξη για μένα ήταν η διασκευή στο Dance With Somebody κάποιων Mando Diao…ήξερα το κομμάτι μιας και έχει παίξει σε όλα τα μαγαζιά και τις διαφημίσεις…παίζει και σε διαφημίσεις για μαγαζιά ή και σε διαφημιστικά μαγαζιά. Καθώς σίγουρα δεν είναι κομμάτι πού περιμένεις να ακούσεις μιας και είναι της μόδας, μόνο το “Wrecking Ball”, και επίσης, το έφεραν στα μέτρα τους χωρίς να το αλλάξουν ιδιαίτερα.
Τώρα άμα περιμένετε να σας προτείνω κομμάτια, ατυχήσατε. Μπορείτε να βάλετε το σουφλέ (μτφ. shuffle) και να ακούσετε ένα στην τύχη. Δε θα απογοητευτείτε. Άμα ειδικά περάσατε κάποια στιγμή στη ζωή σας ακούγοντας κάποιο από τα συγκροτήματα στην πρώτη παράγραφο σίγουρα θα κάνετε party ακούγοντας το “Rise Of The Hero. Άνετα στα υποψήφια της χρονιάς.

Βαθμολογία: 88/100


Ανδρέας “Blindmaggot” Κουντουράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Leave your comment here...