Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Vampire - Vampire (Century Media Records)


Πάει καιρός που είδα τελευταίο μου άρθρο να προβάλει εδώ. Σωστός  ο Ανδρέας, κουβέντα δε μου είπε (ποιος ξέρει τι καντήλια θα ανεβοκατέβαζε μέχρις ότου να γράψω κάτι). Δε θα στο κρύψω, έγραφα για τους Βehemoth. Τελικά το άφησα στη μέση το άρθρο (προφανείς λόγοι, ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΣΑ ΜΠΑΝΤΑ αλλά γιατί παίζει ναι είναι πιο σάπιοι και από κουφάρι ζώου).
Και από τα παλιά (ποια παλιά δηλαδή από το 2012), ήρθε ένα σήμα στις αρχές του Μάρτη. Οι Σουηδοί Vampire, κυκλοφορούν την πρώτη επίσημη δουλειά τους. Δε ξέρω αν έχεις στα χέρια σου ή αν έχεις ακούσει το μοναδικό υλικό τους. Ήταν το demo τους με τίτλο Vampire, και είχε κυκλοφορήσει το 2012.

Τρία κομμάτια το ένα καλύτερο από το άλλο, μου είχαν ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη και περίμενα νέα τους δείγματα επειγόντως.
Αν δε ξέρεις τους Vampire, να σου πω πως είναι μια ολόφρεσκη μπάντα (με έτος δημιουργίας το 2011), από το Gothenburg της Σουηδίας.
Θρασοντέθ παίξιμο με βρώμικα φωνητικά συνοδευμένα όλα αυτά με μερικά σημάδια πρώιμου black metal. Η παραγωγή να κυμαίνεται σε εποχές 80s-90s  αλλά η βρωμιά, ΒΡΩΜΙΑ και να λέμε την αλήθεια έχει και άλλη χάρη.
Θα σου ξεκινήσω με τα “εξωτερικά” και μετά θα μπούμε στο κυρίως νόημα.
Καταρχάς, ξενέρωσα γιατί ακόμα ΚΑΙ αυτή  η δουλειά φέρει το ίδιο ακριβώς όνομα…VAMPIRE, εντάξει, κουραστήκαμε, το ίδιο όνομα η μπάντα, το ίδιο και το demo. Το ίδιο και το άλμπουμ;;; Πόσο ακόμα;
Για το εξώφυλλο, να σου πω πως με ικανοποίησε, προμηνύει πως πρόκειται κάτι σκοτεινό και υποχθόνιο. Ξέρεις, μυστικιστικές καταστάσεις, κεριά, με πρωταγωνιστικό ρόλο ΜΟΝΟ το μαύρο χρώμα.
Επιθετικό λυσσαλέο τριανταεφτάλεπτο (σχεδόν) υλικό, με δέκα κομμάτια που θερίζουν κεφάλια (μέσα παρευρίσκονται και τα κομμάτια του demo),
Αυτή η πρώην τριμελή και νυν τετραμελή μπάντα (με την είσοδο του Ratwing πίσω από τα τύμπανα, και τον Hand Of Doom να σπέρνει σατανίλες από το στόμα του μόνο), κατάφερε με τη νέα τους κυκλοφορία να με ικανοποιήσει σε τρομακτικό βαθμό.
Αν και με το death metal της ευρώπης δε θα έλεγα πως είμαι πλήρως ψαγμένος, οι Σουηδοί κατάφεραν να κερδίσουν τον σεβασμό μου!
Από τα κομμάτια αυτά, δε θα σου έλεγα ότι ξεχώρισα κάποιο γιατί όλα πάνε στον ρυθμό που το κεφάλι θα ανεβοκατεβαίνει και θα σε πωρώνει κάθε λεπτό που περνάει όλο και περισσότερο. Γενικά αν θα μου έλεγες να σου προτείνω όμως κάποια από τα κομμάτια θα σου έλεγα με κλειστά μάτια το Orexis, και το Ungodly Warlock. Το δεύτερο θα στο πρότεινα για να προσέξεις κάτι πολύ διαφορετικό στο τέλος του κομματιού (το οποίο και αξίζει). Μετατρέπει αυτομάτως σε ακόμα πιο σκοτεινή την ατμόσφαιρα.
Με το δεξί ξεκίνησαν οι Vampire. Πλέον επιστροφή στα σκοτάδια μέχρις ότου να εμφανίσουν κάτι καινούργιο….

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:90/100

Χρήστος C. Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Leave your comment here...