Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Van Canto - Dawn Of The Brave (Napalm Records)


Ωραίο και ενδιαφέρον και χαβαλεντζίδικο…έτσι δεν χαρακτηρίσαμε το όλο εγχείρημα των Van Canto με αυτό το a capella metal? Ωραία δεν περάσαμε όλα αυτά τα χρόνια, με τις διασκευές τους? Πόσα χρόνια πέρασαν? Α ναι, 8. Και τι, ακόμα δισκογραφούν? Κι όμως…
Λοιπόν, 8 χρόνια μετά οι Van Canto κυκλοφορούν την 5η full length δισκογραφική τους δουλειά με τον τίτλο Dawn Of The Brave, και οφείλω να πω ότι είπα και για τον προηγούμενο δίσκο. ΒΑΡΕΘΗΚΑ. Πέραν των διασκευών πού ναι, έχουν ένα ενδιαφέρον, ένα χαβαλέ, όλα τα άλλα για μένα είναι ίδια και κουραστικά πλέον.
Ναι μπράβο σας, συγχαρητήρια και του χρόνου για το εντυπωσιακό σας συγκρότημα, αλλά πέραν από back up band (βλ. Grave Digger in Wacken) δεν είστε για άλλα. Πλέον, οι φωνές σας μόνο, δεν καλύπτουν αυτά πού θέλω να ακούσω. Ίσως στην αρχή λόγω διαφορετικότητας. Πλέον όχι.
Αυτό δε σημαίνει πώς τα κομμάτια είναι χάλια και δεν ακούγονται…αλίμονο, δεν είστε και οι Turisas! Αλλά φτάνει πια. Ακούγοντας τη μουσική ΠΛΕΟΝ των Van Canto δε θέλω ούτε μπύρα να πιω, ούτε Tanqueray, ούτε καν σφηνάκια Jack…γουστάρω σαν τρελός να πίνω την φραπεδάρα μου (αχτύπητο, 2-2), να διαβάζω την εφημερίδα μου και να ακούω ειδήσεις!!!
Για κάποιον πού τώρα εν έτη 2014 ανακαλύπτει τους Van Canto (λογικά θα είναι μεταξύ 12 και 17 χρονών) είναι καλοί και έχουν πλάκα. Για τους υπόλοιπους θεωρώ πώς η φράση ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΠΟΥΤΣΑΚΛΑΡΑ ΜΟΥ, καλύπτει λίγο πολύ όσα περιγράφω με τόσο μεγάλη αγάπη ανωτέρω!
Δηλαδή γιατί να μην έχει ήδη γίνει ύμνος το My Utopia? Γιατί να υπάρχει τραγούδι πού να λέγεται Badaboom? Γιατί ενώ δισκογραφείτε πλέον με δικά σας κομμάτια, συνεχίζετε να κάνετε 3-4 διασκευές σε κάθε δίσκο?
Food for thought: Άντε, έχει νόημα να γκρινιάζει ο κόσμος και να λέει πώς είναι καιρός τα γερόντια της rock/metal να συνταξιοδοηθούν, και να κάνουν χώρο στο νέο αίμα…έχει τη λογική πώς αυτοί είναι στο χώρο 20-30-40 χρόνια, και ακούμε από ένα σημείο τα ίδια και τα ίδια. Τι γίνεται όμως όταν μπάντες με 5-10 χρόνια ύπαρξης, σε κούρασαν ήδη?!?!

Βαθμολογία: Καιάδας/100

Υ.Γ.(1): Τουλάχιστον ο Stefan Schmidt, το πήρε από νωρίς χαμπάρι και έκανε τρομερή δουλειά με τους Heavatar!
Υ.Γ.(2): Και κάτι ακόμα…όποιος ξαναχρησιμοποιήσει την έννοια vocal harmony, θα καλείται σπίτι μου για μελέτη δισκογραφίας Backstreet Boys
Υ.Γ.(3): Και όχι δεν έχω περίοδο!


Ανδρέας “Blindmaggot” Κουντουράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Leave your comment here...