Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Periphery - Clear (E.P.) (Sumerian Records)



Οι Periphery ανήκουν σίγουρα στις djent/jedi μπάντες, με τους περισσότερους οπαδούς. Και δεν είναι τυχαίο, αφού με κάθε τους δουλειά, έχουμε να ασχοληθούμε  με την ιδιοφυή προσέγγιση τους πάνω στη μουσική. Αυτή τη φορά, λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου τους πονήματος, με τίτλο “Juggernaut”, μας δίνουν το E.P. Clear. Το οποίο έχει μια μαγική και όμορφη ιδιαιτερότητα. Βέβαια από άτομα πού παίζουν τέτοιου είδους μουσική, μόνο ιδιαιτερότητες μπορείς να περιμένεις.

Έχουμε λοιπόν μια κυκλοφορία με 7 κομμάτια, εκ των οποίων το ένα intro. Κρατάμε το intro ως βασικό κορμό, και τα 6 μέλη της μπάντας, έχουν να γράψουν ο καθένας από ένα κομμάτι, έχοντας ως βάση το intro. Έτσι βρίσκουμε/βλέπουμε και τις μουσικές ιδέες του καθενός (σ.σ.: και αν κάποιου είναι πολύ καραμελάτο/φλώρικο το κομμάτι, τον διώχνουμε πριν τον δίσκο ή μετά?).
Δεν ξέρω πόσο διαφορετικά θα κινηθεί συγκριτικά με τον αναμενόμενο δίσκο, αλλά σίγουρα έρχεται σα φυσική εξέλιξη του “Periphery II” δίσκου, προσδίδοντας μέσα από 7 κομμάτια, catchy μελωδίες, progressive περάσματα γεμάτα groove και όγκο,  και μπόλικη όρεξη για να ακούσεις το τι θα ακολουθείσει το Clear.
Σίγουρα δεν είναι το E.P. πού πρέπει να λιώσετε, αλλά οι φίλοι του είδους, και πόσο μάλλον της μπάντας, οφείλουν να το μελετήσουν, και αργότερα, όταν κάποιο μέλος της μπάντας αποχωρήσει για “μουσικές διαφορές”, να ξέρουν το γιατί!
Food for thought: Μπορείτε να συνεχίσετε να ανέκδοτα για τους μπασίστες (τα οποία είναι επικά), αλλά μάθετε πως το καλύτερο κομμάτι για μένα, Extraneous ανήκει στον Adam "Nolly" Getgood (ναι τον μπασίστα!) ενώ το πιο “γυναικωτό”, “The Parade of Ashes”, στον Spencer Sotelo (φωνή, και νομίζω αναμενόμενο!)

Βαθμολογία: 70/100
(γιατί πιο πολύ με νοιάζει πώς θα ακουστεί ο δίσκος)


Ανδρέας “Blindmaggot” Κουντουράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Leave your comment here...