Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Within Temptation - Hydra (Self Released)


Θέλω να μου πείτε την αλήθεια. Το “The Q-Music Sessions” άρεσε μόνο σε κάτι κοριτσάκια πού απλά ό,τι βγάλουν οι Within Temptation θα το αποθεώσουν, έτσι? Θεωρώ πώς δεν είχε κανένα νόημα αυτή η κυκλοφορία, αν και μάλλον έγινε για να φύγει από τη μέση το συμβόλαιο με τη RoadRunner Records…Και μάλλον δεν είναι τυχαίο πώς η μεγαλύτερη κοιλιά, δισκογραφικά, της μπάντας έγινε μετά το 2008 όταν και η Sharon συνεργάστηκε με τον Armin Van Buuren (βλ. “The Unforgiving” και το προαναφερθέν). ΑΛΛΑ, ευτυχώς όλα φαίνεται πώς μπήκαν σε μια σειρά.

Το Hydra είναι ένας πολύ καλός λόγος για να ελπίζουμε σε επιστροφή στις καλές και δυνατές εποχές των Within Temptation. Ελαφρώς πιο heavy συνθέσεις, διατηρώντας την ατμοσφαιρική γενικότερα προσέγγιση (σ.σ.: ώρες ώρες θέλω τόσο πολύ να με αγκαλιάσω όταν μιλάω έτσι) και το πιο συγκινητικό είναι η επανεμφάνιση και μάλιστα σε συχνή χρήση, των growls του Westerholt.
Ο δίσκος είναι δυνατός, με ευχάριστες αέρινες μελωδίες για να κουνάει τα χέρια της η Sharon, σαν τον Mr. Mime (βλ. Pokemon), λόγους για να χτυπιέσαι με τα εντυπωσιακά ρυθμικά και groove πού βρίσκεις σε πολλά κομμάτια, κάποια αρκετά ενδιαφέροντα solo, πού με παραξένεψαν καθώς είχα καιρό να τα ακούσω. Το Silver Moonlight πιστεύω είναι ο καλύτερος αντιπρόσωπος όλων όσων έχω αναφέρει, το κομμάτι τα περιέχει όλα, χωρίς να είναι απαραίτητα hit. Ακολουθεί σε πολύ κοντινή απόσταση το "Roses"!
Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν ήμουν ποτέ μεγάλος φαν των Within Temptation, όσο και να προσπάθησε η γιατρέσσα να το αλλάξει αυτό, αν και τους θεωρούσα αντικειμενικά μεγάλη μπάντα, οπότε μου είναι πιο δύσκολο να “μπω” στη μουσική τους και στο μυαλό τους και σε αυτό πού θέλουν να περάσουν. Ωστόσο μιας και είναι λίγες οι μπάντες του είδους πού πραγματικά έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν στο είδος αυτό, θεωρώ πώς ο δίσκος αυτός μάλλον θα είναι και αυτός πού θα τους ξαναβάλει πολύ δυναμικά στο χάρτη.
Προσωπικά δηλώνω fan, μόνο του “The Silent Force” και άμα συνεχίσω να ακούω το Hydra, με αυτούς τους ρυθμούς, μάλλον θα μπει στη λίστα κι αυτό! Έχει όλα τα φόντα σαν κυκλοφορία για να αγαπηθεί από φίλους και μη, της μπάντας!
Παρόλα αυτά, εγώ έχω μια απορία και θα την εκφράσω με το πολύ αγαπημένο μου….
Food for thought: Γιατί μια μπάντα σαν τους Within Temptation έχει ανάγκη σε ένα δίσκο με 10 κομμάτια να έχει 4 guest συμμετοχές, και μάλιστα τα 2 να τα γυρίσει και video clip? Δε νομίζω πώς έχουν ανάγκη να στηριχτούν στην πλάτη της Tarja ή του θεόθεου Howard Jones…πόσο μάλλον του Xzibit και του Dave Pirner. Και το πιο αστείο σε όλο αυτό, είναι πώς τουλάχιστον οι 3 πρώτες συμμετοχές, είναι και από τα καλύτερα κομμάτια του Hydra.
Και κάτι ακόμα, μόνο εγώ ένιωσα με το Dangerous πώς άκουγα Amaranthe?
Mόνο εγώ ένιωσα με την εισαγωγή στο Paradise” πώς η εισαγωγή είναι σαν ένα ξεχασμένο demo Nightwish?

Βαθμολογία: 80/100 (αντικειμενικά)
Βαθμολογία: 50/100 (λόγω του Food for thought)


Ανδρέας “Blindmaggot” Κουντουράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Leave your comment here...