Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Iced Earth - Plagues Of Babylon (Century Media Records)


Σιγά μην ξεκινούσα το νέο έτος με καλό λόγο…ας είμαστε λίγο ειλικρινείς όμως. Πόσοι πίστεψαν πώς θα βγάλει 2 συνεχόμενες καλές κυκλοφορίες ο κύριος Schaffer και η παρέα του? Εγώ πάντως όχι. Εφόσον πριν μερικούς μήνες θάψαμε τον κύριο Barlow και τους Ashes Of Ares, ας κάνουμε τώρα το ίδιο και με τους Iced Earth.
Οι οποίοι ναι μεν, μας έδωσαν πολλές ελπίδες με το “Dystopia”, ωστόσο, όταν καταφέρνεις και κάνεις τέτοια επιτυχία με ένα δίσκο, ε παραδέχομαι κι εγώ πώς είναι αγχωτικό και δύσκολο να μπορέσεις να μείνεις στα ίδια επίπεδα.

Μπήκαμε λοιπόν στη νέα χρονιά, και “απολαμβάνουμε” το γεγονός πώς οι δίσκοι διαρρέουν πλέον στο διαδίκτυο ταχύτατα, καθώς κάποιος μπορούσε να βρει το Plagues Of Babylon ήδη από τα τέλη Δεκέμβρη…εύγε παιδιά…είπαμε να “κλέβουμε” αλλά όχι κι από την “παραγωγή”, ας πάει έστω στον μεσάζοντα!
Όλοι ξέρουμε ότι οι Iced Earth είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα συγκροτήματα στην Ελλάδα. Και οι ίδιοι το ξέρουν και φροντίζουν να το δείχνουν διαρκώς στα live τους. Ενώ το πιο εντυπωσιακό για μένα, είναι πώς ανήκουν σε εκείνες τις μπάντες πού ό,τι και να βγάλουν, θα αγαπηθεί/αποθεωθεί από τους Έλληνες κυρίως οπαδούς. Όπως φαντάζομαι θα γίνει και τώρα….
Ο Schaffer παραμένει να είναι μια εξαίρετη riff-ομηχανή, αν και πλέον για μένα είναι λίγο-πολύ αναμασημένα τα riff του, με τρομερές ιδέες στιχουργικές για τα δικά μου γούστα, και πέραν της υπόλοιπης μπάντας, πού φαντάζομαι θα την αλλάξει πάλι σύντομα, έχει δίπλα ένα μεγάλο ταλέντο πού ακούει στο όνομα Stu Block, ήδη ιδιαίτερα αγαπητός από τους Into Eternity. Με 13 tracks, και σαν προπομπό το “Dystopia”, περιμένεις πλέον τη μεγάλη δισκάρα έτσι δεν είναι? Περιμένεις? Είσαι εκεί ρε? Α, ναι…λοιπόν, μην περιμένεις, λογικά έχασες το τραίνο. Μεγάλη δισκάρα δε θα βρεις εδώ. Και να είμαι ειλικρινής, νομίζω θα αργήσεις να ξαναδείς από τους Iced Earth. Θα γυρνάς πάντα στο “καλός δίσκος, ωραίος δίσκος, ενδιαφέρον δίσκος”, αλλά μέχρι εκεί.
Και δε νομίζω να έχω γίνει κακός, απλά πιστεύω πώς δεν είδαμε κάτι καινούριο. Ναι πήραμε το φρέσκο αέρα ανανέωσης, αλλά όχι κάτι πού δεν περιμέναμε να ακούσουμε. Έχει τα κομμάτια πού θα σου μείνουν για πολύ καιρό και πιθανότατα να αποθεώσεις, όπως τα Plagues Of Babylon, The End?” και Cthulu (σ.σ.: σας σόκαρα με το γεγονός πώς οι προτιμήσεις μου είναι στα μεγάλα σε διάρκεια κομμάτια ε?), έχει την αναμενόμενη mid-tempo μπαλάντα πού θα φροντίσουν όλοι και όλες να ανεβάσουν στο φατσοβιβλίο (Facebook) και να δείξουν το πόσο ευαίσθητοι είναι, If I Could See You, και έχει 2 διασκευές. Η μία είναι στο Highwayman του Jimmy Webb (σ.σ.: check also την εκτέλεση από The Highwaymen, οι οποίοι είναι οι Johnny Cash, Willie Nelson, Kris Kristoferson (σ.σ.: σημείωση στη σημείωση, Inception…απλά είχα την ανάγκη να πω πώς τον προσκυνάω σαν ηθοποιό, αυτό μόνο, τίποτα άλλο), Waylon Jennings). Το δεχόμαστε σα διασκευή, έξυπνο σαν ιδέα, πολύ ωραία εκτέλεση και σταματάμε εκεί για να πούμε και καμιά μαλακία. Ρε μάστορα, το ξέρουμε πώς έχεις θέματα, ούτε ο πρώτος είσαι ούτε ο τελευταίος. Αλλά είναι δυνατόν να έκανες διασκευή σε ΔΙΚΟ ΣΟΥ κομμάτι, πού έβγαλες ΠΡΟΠΕΡΣΙ ως Sons Of Liberty?!?!?! Σοβαρά τώρα?!?! Ακόμα και ο Mat Sinner περίμενε έστω μια χούντα (7 χρόνια) για να “διασκευάσει” το “A Question Of Honour”. Ανούσιο filler-άκι για μένα…α ναι, μιλάω για το Spirit Of The Times”.
Όλο αυτό με έκανε απλά να σκεφτώ πώς θα μπορούσε να είχε γίνει η δουλειά πολύ καλύτερα με π.χ. 8 κομμάτια μόνο, αντί αυτών των 13, και ίσως τότε να μπορούσα να μιλήσω για ένα δίσκο πού θα μπορούσε άξια να σταθεί έστω και με το ζόρι δίπλα από το “Dystopia”. Ωστόσο, εγώ προσωπικά, θα τον ακούσω με το ζόρι 10 φορές για την υπόλοιπη χρονιά….
Food for thought: Σταμάτα να ψάχνεις τον επόμενο Greely, δε θα τον βρεις. Κράτα επιτέλους έναν τραγουδιστή, όπως είναι ο Stu, και άσε τον ελεύθερο. Ψάχνεις συνέχεια την ίδια φωνή και δε σου βγαίνει. Συνεχίζουμε όμως να σε αγαπάμε, πάντα με την Αστερόεσσα βαθιά βαλμένη στο κεφάλι

Βαθμολογία: 65/100


Ανδρέας “Blindmaggot” Κουντουράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Leave your comment here...