Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Sleepers's Guilt - Road Of Emptiness (Self Released)


Η μοναδική μπάντα πού έτυχε να έχω ακούσει πριν καν πατήσω το πόδι μου στο Λουξεμβούργο. Μπάντα πού μου είχε κάνει εντύπωση με τον Nevermore-ικό τους ήχο, και τις σκοτεινές πινελιές των Katatonia και με τις συνεχείς live εμφανίσεις τους. Ο λόγος για τους SleepersGuilt και το μόλις δεύτερο E.P. τους, με τίτλο Road Of Emptiness.
6 κομμάτια , πιο σκοτεινά αλλά και πιο μελωδικά συγχρόνως, συγκριτικά με το προηγούμενο ομώνυμο E.P. Κατάφεραν να αποτινάξουν την ταμπέλα των Nevermore-followers και να εντάξουν στον ήχο τους, τις επιρροές από Opeth και Katatonia, κάνοντας τον ήχο ακόμα πιο ενδιαφέρον και ευχάριστο, ταιριαστό ειδικά και με το “δροσερό” κλίμα του Λουξεμβούργου…
η αλλαγή τραγουδιστή είναι κάτι πού έχει ανεβάσει και τη μπάντα. Η ένταξη του Patrick Schaul, στη θέση πίσω από το μικρόφωνο, έχει δώσει άλλη ενέργεια στη μπάντα (σ.σ.: κάτι πού φαίνεται ιδιαίτερα στο σανίδι), μια φωνή με σαφώς περισσότερες δυνατότητες και με συχνή χρήση brutal, το οποίο έχει απελευθερώσει και τον Max Sauber στα drums, ώστε να πιάνει άλλες ταχύτητες, πιο death. Ίσως το πιο εντυπωσιακό στη μπάντα να είναι οι ιδέες του Chris T. Ian, πού άλλοτε είναι κλασσικές τύπου Floyd (όπως στο Echoes Of My Silence), και άλλοτε πιο μοντέρνες και τύπου…ε μια μίξη των προαναφερθέντων συγκροτημάτων.
Γενικά το Road Of Emptiness σε πολλά σημεία με έκανε να γλυκοθυμηθώ και το πολυαγαπημένο μου “The Silent Enigma” από Anathema…το οποίο μεταφράζεται στο “πρέπει να τους ρίξετε μια αυτιά έστω”.
Πέραν του ομώνυμου κομματιού, πού ίσως και να μιλάμε για το hit της μπάντας, πρέπει σίγουρα να ακούσετε το ιδιαιτέρως μελωδικό One Last Shiver, όπως και το τέρμα Σουηδικό Leviathan.
Food for thought: Τόσα χρόνια ως κάτοικος Ελλάδας, έλεγα για κάτι ελληνικές μπάντες πού απλά ατύχησαν, με το να είναι κάτοικοι εκείνης της χώρας. Αυτοί πού είναι κάτοικοι Λουξεμβούργου, χώρας πού οι μισοί στην Ελλάδα δεν ήξεραν πού είναι τι να πούνε…αν και έχουν το θετικό πώς έχουν όλες τις μεγάλες σκηνές δίπλα τους…οπότε μάλλον άκυρο food for thought…αν και πιστεύω πώς πιάσατε το νόημα υπάρχουν και πιο άτυχες μπάντες γεωγραφικά!

Βαθμολογία: 80/100 (είναι νωρίς για κάτι παραπάνω)


Ανδρέας “Blindmaggot” Κουντουράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Leave your comment here...