Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Nightwish - Showtime, Storytime (Nuclear Blast Records)


Καιρό είχα να εμφανιστώ. Nα που το κάνω λίγες εβδομάδες πριν το νέο έτος!
Φτάσαμε και σε αυτό το σημείο. Εν έτη 2013, και με τέτοιο παρελθόν που έχει η θέση πίσω από το μικρόφωνο στους  Nightwish. Να διωχθεί η Tarja, να έρθει η Anette να την κράζουν οι περισσότεροι (η κοπέλα που ξέρω εγώ, σίγουρα την έκραζε πριν έρθει!!), βγάζουν  δύο άλμπουμ το ένα υπερ-μέτριο και το άλλο αλμπουμάρα (ναι Ιωάννα, αλμπουμάρα), κομμένη και ραμμένη για την Anette, και ύστερα από ένα συμβάν κατά τη διάρκεια συναυλιών στην Αμερική, αποχωρεί, και εμφανίζεται η Floor Jansen, η οποία συνεχίζει την περιοδεία με τους Φιλανδούς.
Εν τέλει, φτάνουμε στα τελευταία του τρέχοντος έτους, για να μας ανακοινώσουν πως είναι επίσημα, το μέλος στο μικρόφωνο.
Είμαι εδώ για να σου πω τη γνώμη μου για το Live άλμπουμ τους που πραγματοποιήθηκε στο Wacken το καλοκαίρι που μας πέρασε.
Δες τώρα τι παίζει εδώ. Μετά την αποχώρηση της Olzon, το πρώτο live άλμπουμ (για να δείξουν άλλωστε και τις δυνάμεις της Floor) των Φιλανδών, είναι εδώ.
Δεκαέξι κομμάτια (εκ των οποίων το ένα είναι Outro, καθαρά ορχηστρικό), συνολικής διάρκειας μιας ώρας και τριάντα πέντε λεπτών, κάτσε άραξε σπίτι, άνοιξε κουρτίνα, κάνε τσάι, πάρε και καμιά σπανακόπιτα (έτσι για το γαμώτο) για να μη μένεις νηστικός/ή και βάλ’το να παίζει!
Δε θα σου πω ψέματα, η ακουστική λίγο με χάλασε. Αλλά ρε γαμώτο, ΝΑΙ. ΝΑΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ η Floor πατάει κάτω την Anette για πλάκα και κοιτάει κατάματα την Tarja (εντάξει δε θα την ξεπεράσει).Χάρη στη φωνή της, οι Nightwish δε θυμίζουν το παρελθόν που ήξερες και που τους είχες συνδυάσει. Έχουν γίνει πιο “σκληροπυρηνικοί”.
Υπάρχει ενέργεια και όρεξη. Και δε σου λέω ερμηνείες από τα δύο τελευταία άλμπουμ (παρόλο που το μεγαλύτερο ποσοστό του playlist είναι από το Imaginaerum) αλλά και από Wishmaster, Century Child κ.α..
Θεωρώ πως με τη φωνή της μικρής (σε ηλικία γιατί σε ύψος δε νομίζω) Ολλανδέζας, οι Φιλανδοί θα έχουν πολύ δυνατή συνέχεια. Κάποιες πληροφορίες από μακριά, με ενημέρωσαν οι ήδη έχουν κλείσει studio με το νέο έτος για να ξεκινήσουν οι ηχογραφήσεις για το νέο τους άλμπουμ. Πιο συγκεκριμένα, οι καλοκαιρινοί μήνες καθώς και ο πρώτος του φθινοπώρου.
Aν έχεις σκοπό να ακούσεις το Showtime, Storytime, δώσε βάση σε δύο κομμάτια. Στα She Is My Sin και Ever Dream. Θα πάθεις πλάκα από την ερμηνεία!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 90/100

Υ.Γ. Να ανοίξω ένα σύντομο και ωραίο θέμα, τέρμα μαλακία, αλλά πάντα το σχολιάζω με τον Ανδρέα και γελάμε.
Tarja, η γυναίκα που με τα τακούνια έφτανε Tuomas, Marco και Jukka. Kαλά τον Emppu χωρίς παπούτσια τον περνούσε (πονεμένη ιστορία ο Emppu). Το ίδιο δε συνέβαινε με την Anette. Πρώτο μπόι δε τη λες αλλά για γυναίκα είναι μια χαρά (1.69 αν ενδιαφέρεσαι). Και πάλι δεν έφτανε κανέναν. ΜΟΝΟ έναν περνούσε στο ύψος (guess who).
Και τώρα, είναι η Floor. Φωτογραφίες της σε αναζήτηση στο διαδίκτυο και  κακός χαμός. Και βγαίνει η πρώτη επίσημη φωτογραφία και βλέπεις…ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΕΙ ΟΛΟΥΣ.  Τρελά γέλια. Ειδικά στο συγκεκριμένο live (αν δεις το dvd) παρατήρησε πως την κοιτάνε τα μέλη της μπάντας.



Χρήστος
C. Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Leave your comment here...