Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Leah - Otherworld (Self Released)


Είναι σα να μυρίζω εξώφυλλα και να πετυχαίνω διάνα στον κάθε δίσκο, και να βρίσκω κάθε φορά αυτό πού θέλω να ψάξω και ν’ακούσω εκείνη τη στιγμή. Όταν λοιπόν, ξυπνάς κάθε μέρα στους -4, έχεις ομίχλη, χιόνια συχνά-πυκνά, αγαπάς επικές ταινίες τύπου Highlander, Ben Hur, Spartacus, Attila, Braveheart, The Last Of The Mohicans και σε ενθουσιάζει η κέλτικη μουσική/παράδοση, τότε όταν βλέπεις το παραπάνω εξώφυλλο (σ.σ.: θα κάνω γιγαντιαία προσπάθεια να μη σχολιάσω την ίδια τη Leah, αλήθεια θα προσπαθήσω) ξέρεις πώς αυτήν την κυκλοφορία, πρέπει να τη μελετήσεις.

Κάποιοι πού αρέσκονται σε female fronted metal (άκυρη γενίκευση, αλλά βολεύει), κάποιοι πού γουστάρουν σπαθιά και επικά σκηνικά, κάποιοι πού θέλουν να ακούσουν μουσική πού να τους κάνει να σκεφτούν Enya ή την αγαπημένη Loreena McKennitt…αυτοί οι κάποιοι, αν δεν έχει τύχει στο παρελθόν να ασχοληθούν μαζί της, ήρθε η ώρα τους. Κύριοι (ναι μωρέ, και κυρίες…πωπω γκρίνια), φίλοι όλων των παραπάνω, Leah (Mc Henry)!
Κοντά στις κέλτικες παραδόσεις, στην ατμοσφαιρική και μαγική μουσική, αυτή πού σε πάει στις χώρες των ξωτικών και των μαγικών πηγαδιών…εκεί πού τα αστέρια φωτίζουν καλύτερα από κάθε άλλο φως μέσα στο σκοτάδι και πού η φύση παράγει τη μουσική συνοδεία στα τραγούδια των παιδιών, εκεί ακριβώς έρχεται το Otherworld. Ένα 27λεπτο E.P., πού θέλω να ελπίζω πώς πολλοί φίλοι, ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΟΙ, της μουσικής θα εκτιμήσουν…γιατί? Γιατί προσφέρει όσα μπορεί να ζητάει κανείς σε μια στιγμή γαλήνης (σ.σ.: ναι ξέρω πώς είναι σπάνια στιγμή και πώς όλοι την ψάχνουμε…αλλά εφόσον την ψάχνουμε, ξέρουμε τι θα ακούσουμε για να τη βρούμε! Respect to me :p ). Γιατί η μουσική, η φωνή, οι συνθέσεις σε βάζουν στη διαδικασία του να ονειρευτείς για πράγματα πού δεν περίμενες ποτέ, γιατί απλά έχεις σταματήσει να ονειρεύεσαι όπως όταν ήσουν μικρό παιδί!
Με 5 κομμάτια μόνο, έχει καταφέρει η Καναδέζα Leah να μου πάρει το μυαλό και την ψυχή και να τα βάλει σε μια μηχανή του χρόνου, πού δε σταματάει πουθενά! Ο ενθουσιασμός μου είναι προφανής, το οποίο σημαίνει πώς αξίζει την αγορά του το E.P. … εντάξει έστω από αυτούς τους λίγους πού έχουν λεφτά! Σημαντικό είναι να αναφερθεί το γεγονός πώς στο τελευταίο κομμάτι του Otherworld, με τίτλο Dreamland συμμετέχει ο κύριος Eric Peterson (Testament), οπότε ξέρετε…οι ατσαλένιοι και true μόνο αυτό να ακούσετε!
Food for thought: ένας μικρός τρόπος να αποδειχτεί πώς πάντα υπάρχει τρόπος και χρόνος για να εκπληρώσεις όλα σου τα όνειρα και να κάνεις αυτό πού πραγματικά αγαπάς…Μιλάμε για μια κοπέλα πού διανύει την 3η δεκαετία της ζωής της, γράφει μουσική, στίχους, τραγουδάει, παίζει σε θέατρα, είναι μητέρα 4 (σ.σ.: !!!!!!, πες και κανένα όχι ρε κορίτσι μου όμορφο) παιδιών, και είναι τοξοβόλος! Α και τα παιδιά τα δασκαλεύει η ίδια σπίτι…Οπότε μάλλον κάποιοι ίσως είναι καιρός να σταματήσουν να γκρινιάζουν, να ακούσουν το Otherworld και ας προσπαθήσουν να δούνε τα πράγματα λίγο πιο χαρμόσυνα (σ.σ.: τι μας λες κι εσύ ρε Κουντουρά...), αλλιώς ναααα…ψόφος!

Υ.Γ.: Μπορεί να μου πει κάποιος τι παίζει με τις Καναδέζες τα τελευταία χρόνια?!?!?! Αγαπητέ Volrath αυτός είναι δίσκος μόνο για σένα!



Βαθμολογία: 90/100


Ανδρέας “Blindmaggot” Κουντουράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Leave your comment here...